Συνάντηση του Κώστα Αρβανίτη με εκπροσώπους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών και της ΜΚΟ Generation 2.0 RED

Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου του 2019, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, συναντήθηκε  με την Adla Shashita, εκπρόσωπο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών. Αργότερα πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Νίκο Odubitan, εκπρόσωπο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης G2RED (Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity), που στόχο έχει την προάσπιση των Δικαιωμάτων, της Ισότητας και της Διαφορετικότητας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, δόθηκε βάση στο θέμα της αδήλωτης εργασίας των μεταναστών, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μεταναστών που, ενώ έχουν άδεια παραμονής, δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια εργασίας, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην αδήλωτη, υποαμειβόμενη εργασία και να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης για να βιοποριστούν.

Ακόμη, έγινε αναφορά στο πόσο σημαντική είναι η παροχή δικαιώματος ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στους μετανάστες που ζουν μακρά περίοδο στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα συνέβαλλε ουσιαστικά στην κοινωνική αφομοίωσή τους, καθώς θα τους επέτρεπε να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου τους.

Οι δύο συναντήσεις έγιναν σε φιλικό και παραγωγικό κλίμα, καθώς τόσο ο Κώστας Αρβανίτης όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων επέδειξαν ειλικρινή διάθεση για στενή συνεργασία πάνω σε ζητήματα που άπτονται των δικαιωμάτων. Μάλιστα, συμφώνησαν  να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία αναφορικά με ζητήματα που άπτονται της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), τακτικό μέλος της οποίας είναι ο Κώστας Αρβανίτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί