Παραιτήθηκε από πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Οδυσσέας Ζώρας

Ότι παραιτείται από την θέση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, γνωστοποιεί με ανακοίνωση του ο Οδυσσέας Ζώρας.

Στην θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα αντιπρύτανης, κ. Παναγιώτης Τσακαλίδης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οδυσσέα Ζώρα:

«Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω για την παραίτησή μου από τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η τιμητική επιλογή στο πρόσωπό μου από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων απαιτεί μια αυτονόητη, πλην όμως επιβεβλημένη διευκρίνιση. Με την επιλογή αυτή τιμάται το Πανεπιστήμιο Κρήτης το κύρος του οποίου παραμένει όλα τα χρόνια σταθερά υψηλό. Τιμάται το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, η δέσμευση σε ένα κοινό όραμα αριστείας και η αποτελεσματικότητα των επιλογών και των πράξεων των πρυτανικών αρχών και όλων εσάς των συναδέλφων, που μας συνδράματε. Είναι δε, για τους λόγους αυτούς, η πρώτη φορά που αποφασίζεται η τοποθέτηση ενός εν ενεργεία Πρύτανη στη Διοίκηση ενός άλλου Α.Ε.Ι. της Χώρας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πορεία της παρούσας Πρυτανείας, που ξεκίνησε το 2016, συνεχίζεται ομαλά από τους Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος και ο απολογισμός του έργου μας θα τεθεί στην κρίση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο τέλος της θητείας της τον Αύγουστο του 2020. Μέχρι τότε, είμαι βέβαιος ότι η Πρυτανεία θα συνεχίσει αταλάντευτα το έργο της, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις και στις προσκλήσεις, που επιβάλλονται με ολοένα εντονότερους  ρυθμούς.

Μέχρι τον απολογισμό του έργου μας, όταν και θα ευχαριστήσω και αποχαιρετήσω καθέναν από εσάς προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω την πεποίθηση ότι η Πρυτανεία θα ολοκληρώσει το έργο που προγραμματίστηκε από την έναρξη της θητείας της και τις συλλογικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί προς το συμφέρον και υπέρ του κύρους του Ιδρύματός μας. Παραμένω, όπως πάντα έπραττα, ενεργό μέλος του Ιδρύματος και αρωγός της κοινής μας προσπάθειας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί