Φυλάκιση 4 ετών σε μητέρα που πέταξε το παιδί της στα σκουπίδια

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε μια 42χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που το 2014 είχε πετάξει το παιδί της στα σκουπίδια με αποτέλεσμα

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, αναγνωρίζοντάς της μειωμένο καταλογισμό, ενώ διατήρησε την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Η γυναίκα είχε γεννήσει ολομόναχη στην τουαλέτα του σπιτιού της, είχε τυλίξει το νεογνό σε σακούλες και το έκρυψε μέσα σε ντουλάπα, όπου το άτυχο μωρό φέρεται να εξέπνευσε, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα πέταξε το άψυχο κορμάκι του στα σκουπίδια. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε όταν η ίδια παρουσίασε επιπλοκές και πήγε σε νοσοκομείο με πόνους, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι συνδέονταν με πρόσφατο τοκετό. Όταν δεν βρέθηκε το βρέθος, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, που αποκάλυψε το τι είχε συμβεί.

Σύμφωνα με την έρευνα που ακολούθησε, η κατηγορούμενη είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη από το περιβάλλον της και κάθε φορά που τη ρωτούσαν για την κοιλιά της εκείνη απαντούσε ότι είχε πάρει κάποια παραπανίσια κιλά.

«Πίστευα ότι το παιδί ήταν νεκρό» κατέθεσε στο δικαστήριο. Ανέφερε, δε, ότι τα τελευταία χρόνια απέκτησε κι άλλο παιδί, η επιμέλεια του οποίου ανατέθηκε σε ίδρυμα. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή της υπό την προϋπόθεση να την παρακολουθεί επιμελητής κοινωνικής αρωγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί