“Τέχνη Καθ’ οδόν”: Το πρόγραμμα της Δευτέρας και της Τρίτης

Η γιορτή του 4ου  Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου “Τέχνη Καθ’ οδόν” συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Tο πρόγραμμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τους Vamos Ensemble και την Ιωάννα Φόρτη στην Πλατεία Ελευθερίας, καθώς και πληθώρα άλλων εκδηλώσεων για όλα τα γούστα.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου:

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η έκθεση χειροτεχνών εξακολουθεί να είναι ανοικτή από το πρωί ως τις 11.00 το βράδυ.

20:30 – 21:00: Ο Giorgos Fuzz αποτυπώνει με μια κιθάρα μια ιδιαίτερη συνάντηση: εκείνη των blues με του flamenco.

21:15: “Τέχνη Καθ’ οδόν” χωρίς τους  “Vamos” δεν γίνεται!

Το γνωστό και αγαπημένο Μουσικό Σύνολο “Vamos Ensemble” συμπράττει και πάλι με την εξαίρετη Μεσόφωνο Ιωάννα Φόρτη, παρουσιάζοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο που ξεκινά και καταλήγει στην Κρήτη. Παντρεύει μουσικά ιδιώματα και μας ταξιδεύει στο παρελθόν και το παρόν μέσα από ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και ξεχωριστές ερμηνείες.

> ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.Η. (Ανδρόγεω 2)

21:00: “Μια χούφτα χώμα”! Με χαρτί του μέτρου, κομμένες φράσεις-στίχους και λέξεις από τη συλλογή της, με κάρβουνο και κόλλα, η Στέλλα Χαιρέτη δημιουργεί εκ νέου μια ποιητική σύνθεση, καλώντας τον θεατή να συμμετέχει.

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΤΙΤΟΥ

18:00: Ο Mojo Stilts (Θάνος Σμυρνάκης) σε ένα ακόμα Show με θεματικά κουστούμια Ξυλοπόδαρου.

18:00 – 19:00: Οι “Γυναίκες των Ανωγείων” παρουσιάζουν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς! 

19:00 – 20:00: Πλουμιστά Παραμύθια για Νεραΐδες και Παλληκάρια!  Μια αφηγήτρια (Ευαγγελία Ορφανουδάκη) και μια λυράρισσα (Μαρία Σκουλά)  διαπραγματεύονται την έννοια της θηλυκότητας μέσα από ιστορίες για Νεράιδες.

20:00 – 21:00:  “Ταξίδι στον κόσμο του μιούζικαλ”! 

• Τραγούδι: Μάνος Χριστοφακάκης, Μαριγιάννα Χριστοφακάκη.

21:15: Συναυλία jazz, blues, pop, ρυθμοί από το συγκρότημα “Pink Tales”!

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

18:00 – 19:00: Αναπνευστικές και σωματικές ασκήσεις για ευλυγισία, ελαστικότητα, και ευεξία από τη “Χρυσαλίδα Γιόγκα”. 

19:00 – 20:00: Η χορωδία – μουσικό σχήμα και  η χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Αλικαρνασσού  “Η Αρτεμισία”, μας παρουσιάζει τραγούδια και χορούς από τη Μικρά Ασία.

20:00 – 21:00: Έντεχνα Λαϊκά τραγούδια με το συγκρότημα “Γκραντ Σουξέ”! 

21:15 – 23.00: Κρητικά – Σμυρναϊκά Ρεμπέτικα με το σχήμα του Βασίλη Ξυλούρη! 

> ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-

     Πειραματική Σκηνή (Λεωφ. Πλαστήρα)

Σας υπενθυμίζουμε και πάλι να επισκεφθείτε την έκθεση 72 σύγχρονων εικαστικών με τίτλο: CULTURA HERAKLION, που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Αμέσως μετά μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελευταία παράσταση του “Θεάτρου των Φωνών” και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης “Νότος”, με τίτλο: “Μακρύς μολυβένιος πέπλος”!

21:00  “Μακρύς μολυβένιος πέπλος”!

Μουσικό σχεδίασμα εμπνευσμένο από τον Ματωμένο Γάμο του Federico Garcia Lorca. Μία παραγωγή από Το “Θέατρο των Φωνών”  (φωνητικά σύνολα, τραγούδι, performance) και την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης “Νότος”.

> ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ (Λεωφ. Πλαστήρα)

Ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης τοποθετεί μια μεταλλική φόρμα με τη μορφή κρητικού αίγαγρου, μεταμορφώνοντας ένα φυτό σε γλυπτό.

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

20:30 – 21:30:  “Η Μαύρη Αγκάθα” και η …“Παρασκή”!  Θεατρικό αναλόγιο με δύο καταπληκτικά, χιουμοριστικά κείμενα του Ηρακλειώτη λαογράφου ερευνητή Γιώργη Σταματάκη, σε υπέροχη κρητική διάλεκτο, που ψυχαγωγούν και συγχρόνως προβληματίζουν.

21:30 – 23:30:  Συναυλία με το Συγκρότημα ΕΡΑΝ! Μια παρέα φίλων μουσικών που με πυξίδα τον έρωτα και καράβι τις υπέροχες μελωδίες της πλούσιας μουσικής μας παράδοσης, επιχειρούν μουσικά ταξίδια στον  χώρο και τον χρόνο, με τη βοήθεια της φωνής, μιας λύρας, ενός λαούτου και των ρυθμικών χτύπων του νταουλιού που θυμίζουν τους χτύπους της καρδιάς.

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΛΑΚΚΟΣ

20:30 – 21:30: Ερασιτέχνες Τσιγγάνοι – Τσιγγάνικοι Ρυθμοί.  Ένα μουσικό ταξίδι από τους τσιγγάνικους ρυθμούς της Ελλάδας και των Βαλκανίων  ως την ελληνική έντεχνη, αλλά και ροκ σκηνή, με τζαζ διαθέσεις  και παραδοσιακές ”παραφωνίες”.

21:30: Ρεμπέτικο και Ταμπαχανιώτικο. Οι δυο λαϊκές μουσικές σε μια συναυλία με το μουσικό σχήμα του Γιάννη Παξιμαδάκη!

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

21:00:  Ο Χάρης Φασουλάς στο “Τέχνη Καθ’ οδόν 2019”!  Μουσική βραδιά με συνθέσεις του Χάρη Φασουλά, καθώς και παραδοσιακά και έντεχνα κρητικά  τραγούδια.  Μαζί του οι μουσικοί Μιχάλης Μπελιβάνης, Βασίλης Χαιρέτης και Θωμάς Μπολάκης.

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  – ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

20:30 – 21:30: Το “Θέατρο Σκιών Κρήτης”, των Άθω Δανέλλη και Γιάννη Παπαδόπουλου, παρουσιάζει την ανεπανάληπτη  κωμωδία: “Το Ταβερνάκι του Καραγκιόζη”, για μικρούς και μεγάλους.

21:30 – 23:30 Συναυλία παραδοσιακής ελληνικής μουσικής από το μουσικό σχήμα “Πύρηχος”! Μουσικές από την Κρήτη έως τη Θράκη, αλλά και την Μικρά Ασία, με το δημιουργικό κέφι και τη φρέσκια οπτική του συγκροτήματος.

Με τον Χρήστο Θηβαίο και τους String Demons πέφτει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η αυλαία του 4ου  Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄ οδόν»

Με μια ιδιαίτερη συναυλία από τον Χρήστο Θηβαίο και τους «String Demons», στις 21.30, στην Πλατεία Ελευθερίας, πέφτει το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου η αυλαία του 4ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ οδόν».

Το πρόγραμμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου:

 Τελευταία ευκαιρία να επισκεφθείτε τις εκθέσεις καλλιτεχνών φωτογράφων στο Παλαιό Αστυνομικό Μέγαρο στα Λιοντάρια.

> Αντιθέτως συνεχίζονται:

Η έκθεση “Δαίδαλος. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο ως την 1η Μαρτίου 2020 • Η λαμπρή έκθεση 72 σύγχρονων εικαστικών στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ως την 30η Σεπτεμβρίου. • Η έκθεση των  Νίκου Παπαδημητρίου, και  Κώστα Τσώλη, στον καλλιτεχνικό χώρο Materia Prima ως την 15η Οκτωβρίου • Η έκθεση του “Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης” στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού ως την 25η Σεπτεμβρίου • Η έκθεση  της Μαριάνθης Σφακιανάκη και του Μιχάλη Αθανασάκη στο Πολύκεντρο • Η έκθεση Η έκθεση φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε.Κ. στο κτιριακό συγκρότημα “Αθηνά” ως την 25η Σεπτεμβρίου • Η έκθεση φωτογραφίας νεαρών προσφύγων στο Βιλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, ως την 28η Σεπτεμβρίου.

• Ο Μανώλης Χαρκούτσης ολοκληρώνει το φυτο-γλυπτό του στο Κομμένο Μπεντένι.

• Η έκθεση χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας θα παραμείνει ανοικτή ως τις 11.00 το βράδυ.

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

18:00 – 19:00: Η “Κρητική Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών” Τουρλάκη κάνει μια τελευταία επίδειξη στην καρδιά της αγοράς.

19:00  – 21:00:  “Από την Πόλη και τη Σμύρνη, στον Πειραιά και στην Κρήτη”! Ρεμπέτικη βραδιά με το συγκρότημα του Δημήτρη Ζαχαριουδάκη.

• Συμμετέχουν: Ηλίας Κλαϊνος (μπαγλαμάς, τραγούδι), Χρήστος Λιάτης (μπουζούκι, τραγούδι), Melza Burcu Ince (βιολί, μπεντίρ, τραγούδι), Δημήτρης Ζαχαριουδάκης (κιθάρα, τραγούδι).

> ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

20:30 -21:15: Μια διαφορετική μουσική παράσταση από τους “Στυλοβάτες”! Δύο κιθάρες μια τρομπέτα και 2 φωνές, classic & alternative rock unplugged ακουστικές διασκευές και διάδραση, με πρωταγωνιστές το κοινό και όλους τους λάτρεις της καλής μουσικής. Τάσος Ράσσιος (κιθάρα, φωνή, διασκευές), Νίκος Νταλαπέρας (κιθάρα, κρουστά, φώνη), Αροδάμη Ψαράκη (τρομπέτα).

21:30:  Ο  Χρήστος Θηβαίος και οι String Demons κλείνουν με ανεπανάληπτο τρόπο το φεστιβάλ!

Ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδά όσα  έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια και  κάνει ένα σπουδαίο αφιέρωμα σε γνωστούς τραγουδοποιούς όπως η Αρλέτα, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Νικόλας Άσιμος κ.ά. Μαζί του ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα, και το σπουδαίο νεανικό συγκρότημα των “String Demons”, που συνεπαίρνει το κοινό με τον ιδιαίτερο ήχο και τα τραγούδια του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί