Στην δομή φιλοξενίας της Κορίνθου οι 143 μετανάστες της κατάληψης

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση κτιρίου, στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το έτος 2014.

Δείτε: Νέα επιχείρηση της ΕΛΑΣ για εκδίωξη προσφύγων και μεταναστών στα Εξάρχεια (φωτο)

«Νόμος και τάξη»: Ιδού οι νέοι «τρομοκράτες» που συνέλαβε στα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ… (φωτο)

Εντός του κτιρίου βρέθηκαν 143 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 61 άνδρες, 26 γυναίκες και 56 ανήλικοι, καθώς και ένας Έλληνας φωτορεπόρτερ.

Δείτε: Φωτορεπόρτερ συνελήφθη στην επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια

Οι αλλοδαποί, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής όπου οδηγήθηκαν, προέκυψε ότι προέρχονται από Αίγυπτο, Αφγανιστάν, Ερυθραία, Ιράκ, Μάλι, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Σουδάν, Συρία, Ιράν και Μαρόκο.

Περαιτέρω, 10 από τους παραπάνω αλλοδαπούς κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην χώρα μας και οι υπόλοιποι 133 μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου και αργότερα σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Ο φωτορεπόρτερ σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για “διατάραξη οικιακής ειρήνης”».

Σχετικά με το κτίριο που εκκενώθηκε σημειώνεται ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1897, τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν το 1898, ενώ τη διετία 1928-1929 δίπλα στο αρχικό ανεγέρθηκε νέο κτίριο.

Στο κτίριο αρχικά στεγαζόταν η «Γερμανική Σχολή» και το 1947 εγκαταστάθηκε το ¨Ινστιτούτον Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος¨, το οποίο λειτούργησε εκεί μέχρι το 1969. Από το 1970 μέχρι το 1983 στους χώρους εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το «Βαρβάκειο» και στη συνέχεια σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο), μέχρι το 2013.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί