ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Ο πάτος στο βαρέλι της υπονόμευσης της απεργίας και της υπεράσπισης της εργοδοσίας δεν έχει τέλος!

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου μέσω της οποίας καταγγέλλει ενορχηστωμένη επίθεση στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνεται και κορυφώνεται μία πολύμορφη δραστηριότητα δεκάδων Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και εκατοντάδων σωματείων και οργανώσεων που έχουν πάρει απόφαση για απεργία, αύριο, 24 Σεπτεμβρίου, με απεργιακό ραντεβού στο Ηράκλειο στις 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας, ενάντια στην επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοσίας για το τσάκισμα της λειτουργίας των σωματείων, της απεργίας και των Συλλογικών Συμβάσεων. 

Σήμερα λοιπόν, μία μέρα μετά την συμβολική ανάρτηση πανό του ΠΑΜΕ στο Κούλε και μία μέρα πριν την απεργία, ο πρόεδρος του ΕΚΗ μαζί με μία ομάδα θλιβερών συνδικαλιστών – εργατοπατέρων, αναλαμβάνοντας ρόλο εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης της ΝΔ, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, με ανακοίνωση του ΕΚΗ, επέλεξαν να ρίξουν χολή στις ταξικές δυνάμεις και στο ΠΑΜΕ. 

Το παζλ συμπληρώθηκε μέσα από ραδιοφωνική εκπομπή του πάντα φιλόξενου σε ακροδεξιές απόψεις τύπου Τζήμερου, δημοσιογράφου Συλιγάρδου – γνωστού για τις αντεργατικές του απόψεις, ο οποίος έδωσε χώρο στους υπονομευτές της απεργίας. 

Έχουν λυσσάξει όλοι οι εργατοπατέρες μπροστά στη δυναμική που αναπτύσσει η δράση και οι αποφάσεις των σωματείων μπροστά στο απεργιακό μέτωπο που διαμορφώνεται. Την ίδια στιγμή κουβέντα δε λένε οι εργατοπατέρες αυτοί για τη νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που έρχεται με πρόσχημα και όχημα το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δίνει γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες στοχεύοντας στο μέσο μισθό και στο τσάκισμα των Συλλογικών Συμβάσεων, χτυπάει τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, επιδιώκει να βάλει στο γύψο την απεργία.

Οι προσπάθειες τους αυτές εντάσσονται σε ένα πανελλαδικό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τη γνωστή ηγετική ομάδα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ με τους ντόπιους καλαούζους τους που δεν έχει προηγούμενο. Θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας. 

Μιλάνε για ανεξαρτησία (!) και δημοκρατία αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τη συνεργασία τους με τους εργοδότες και όλες τις αντεργατικές κυβερνήσεις που επέβαλαν και επιδιώκουν να συνεχίσουν όλο αυτό τον αντεργατικό οδοστρωτήρα. Μιλάνε για εργατικά δικαιώματα οι συνδικαλιστές αυτοί που είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των κομμάτων δηλαδή που επέβαλαν όλα αυτά τα μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας!

Παρά την πεισματική τους προσπάθεια να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι θα δώσουν αύριο την απάντηση τους, όση χολή και αν ρίξουν. 

Οι εργαζόμενοι, έτσι και αλλιώς, τους έχουν κρίνει, αφού έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια να τους ακολουθούν. 

Τους συνιστούμε … ξυδάκι. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί