Η πρώτη δημόσια εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων ΙΤΕ

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας), οργανώνει την πρώτη δημόσια εκδήλωσή του με ομιλίες και απονομή βραβείου σε ερευνητή του Ιδρύματος. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε φέτος με καταστατικούς στόχους, μεταξύ άλλων, τη στήριξη των επιστημόνων και ερευνητών του ιδρύματος, αλλά και τη σύνδεση της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, με την επιστημονική κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Φώτη Καφάτου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).

Θα προηγηθούν δύο ομιλίες γύρω από το ενδιαφέρον θέμα της προόδου και της προοπτικής των θετικών επιστημών αλλά και των ηθικών διλημμάτων που δημιουργούνται.

Ειδικότερα θα μιλήσουν:

-Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΤΕ και καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νεκτάριος Ταβερναράκης με θέμα: «Η έρευνα στο χώρο των θετικών επιστημών και το αύριο του ανθρώπου» 

-Η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Βούλα Τσινόρεμα με θέμα: «Οι επιστήμες στην κοινωνία και ο πρακτικός τους προσανατολισμός»

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή  του βραβείου «ΚΑΡΑΤΖΗΣ » σε ερευνητή του ΙΤΕ, για το σύνολο του ερευνητικού του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία «ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε.» αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου  Φίλων ΙΤΕ, να χρηματοδοτήσει ένα βραβείο ύψους 3.000 ευρώ, που θα απονέμεται, κάθε χρόνο, επί πέντε έτη, σε έναν ερευνητή του Ιδρύματος για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο.

Το όνομα του ερευνητή και το σκεπτικό της επιτροπής, που επέλεξε τον συγκεκριμένο ερευνητή, θα ανακοινωθεί την βραδιά της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί