Ζωντανός ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ: 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι

Ενα «τριφύλλι» με μαχητική ψυχή, που δεν το έβαλε κάτω όσες αναποδιές κι αν του προέκυψαν στη διάρκεια του αποψινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1) και άξιζε ακόμα και τη νίκη στο ΟΑΚΑ. 

Σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» που οι περισσότεροι τον είχαν καταδικασμένο κι άλλοι για… διασυρμό, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τους Πειραιώτες που βρίσκονταν σε φουλ φόρμα και προέρχονταν από ισοπαλία απέναντι στην Τότεναμ, αλλά ήταν καλύτεροί τους στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας ως τακτική επιλογή να περιμένει τον Ολυμπιακό στη μεσαία ζώνη και να διατηρεί τη συνοχή στις γραμμές του, προσπαθώντας με μεγάλες μπάλες να βρει τα κενά στην αμυντική γραμμή των Πειραιωτών. 

Αυτό μπορεί να μην συνέβη αρκετά συχνά, πλην όμως οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και έδειχναν πιο απειλητικοί μπροστά από την εστία του Σα. 

Παρά ταύτα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα και κατάφερε με το γκολ του Γκερέρο (35’) να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του ματς. 

Το τριφύλλι δεν κατάφερε να αντιδράσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που έκλεισε με την κατοχή της μπάλας υπέρ των «ερυθρόλευκων» (61-39%) αλλά με τις τελικές προσπάθειες ισορροπημένες (δύο έναντι τριών). 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι αύξησαν την αποφασιστικότητά τους, με την είσοδο του Περέα να δίνει πνοή και ταχύτητα στο επιθετικό τους τρίτο.

Απείλησαν στο 46’ με τον Μακέντα και κέρδισαν πέναλτι στον ανατροπή του Περέα από τον Σεμέδο!

Ομως ο Σα απέκρουσε σωτήρια την εκτέλεση του Ιταλού τεχνικού στο 57’, με τον διαιτητή να δείχνει αρχικά επανάληψη αλλά μέσω VAR να παίρνει πίσω την απόφασή του. 

Η προσπάθεια του Παναθηναϊκού έφερε ωστόσο αποτέλεσμα στο 90’ με τον Μολό να μετουσιώνει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Μακέντα από τον Μεριά (1-1), μέσα σε πανδαιμόνιο.

sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί