Κρήτη: Μπήκε στην θάλασσα παρά την κόκκινη σημαία – Την έσωσαν οι ναυαγοσώστες

Από βέβαιο θάνατο γλίτωσαν οι ναυαγοσώστες μια ηλικιωμένη γυναίκα το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη λεπτά πριν από τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής στη Χρυσή Ακτή, όταν μια γυναίκα που μπήκε στο νερό -παρά την απαγόρευση που επιβάλλει η κόκκινη σημαία- με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πνιγεί.

Οι ναυαγοσώστες που διαπίστωσαν τον κίνδυνο στον οποίο βρέθηκε η ηλικιωμένη, έσπευσαν στο νερό για να την βγάλουν και μετά από λίγη ώρα η ηλικιωμένη βρέθηκε στην παραλία, σαφώς ταλαιπωρημένη αλλά σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ναυαγοσωστικής  Σχολής Χανίων “Ocean’s Lifeguards” Παύλο Λυτινάκη, “η ηλικιωμένη απομακρύνθηκε από το νερό με τη συνδρομή των ναυαγοσωστών μας, χωρίς να χρειάζεται ούτε πρώτες βοήθειες και λίγη ώρα αργότερα πήγε σπίτι της”.

Ωστόσο, ο κ. Λυτινάκης τόνισε ότι θα πρέπει οι λουόμενοι να μην αγνοούν τη σήμανση που επιβάλλουν οι ναυαγοσώστες, ενώ για όλο το βόρειο παραλιακό μέτωπο και σήμερα είναι σε ισχύ η κόκκινη σημαία, που σημαίνει παντελής απαγόρευση εισόδου στη θάλασσα.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί