Ιδιώτες στα δίκτυα ύδρευσης θέλει η Μ. Σπυράκη (Βίντεο)

«Πρέπει να αποφεύγουμε συμπεριφορές αλά Μαρία Αντουανέτα», είπε η Μαρία Σπυράκη σε τηλεοπτικό σταθμό, αδειάζοντας τον Μπ. Παπαδημητρίου, αλλά έσπευσε αμέσως μετά να ανοίξει πόρτα για την είσοδο και ιδιωτών στα δίκτυα ύδρευσης «για τη συντήρησή τους και να υπάρχουν επενδύσεις»

Μάλλον το πήραν ξεκάθαρα το μήνυμα στη ΝΔ ότι το νερό δεν πρέπει να το αγγίζουν, ύστερα από την ολική αποδοκιμασία των δηλώσεων του βουλευτή τους, Μπ. Παπαδημητρίου, ότι «το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό», αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα στελέχη του κυβερνώνοντος κόμματος να κρατάνε μεν αποστάσεις από τον πρώην δημοσιογράφο του Σκάι, να ρίχνουν στη δημόσια συζήτηση δε «ιδέες» για είσοδο των ιδιωτών στη διαχείριση του νερού.

Κάπως έτσι και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη,  κράτησε τις αποστάσεις της από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου καταλογίζοντάς του – χωρίς να τον ονοματίζει, βεβαίως – «συμπεριφορά Μαρίας Αντουανέτας». Αμέσως μετά όμως άρχισε να μιλά για ιδιωτικές «επενδύσεις» στο νερό.

Μόνο που όπως έχει δείξει η παγκόσμια εμπειρία, όταν οι ιδιώτες μπαίνουν στη διαχείριση του νερού, τα τιμολόγια παίρνουν την ανηφόρα και τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά

«Πρέπει να αποφεύγουμε συμπεριφορές αλά Μαρία Αντουανέτα. Είναι απαραίτητο να κρατάμε το μέτρο», συνέστησε λοιπόν η Μαρία Σπυράκη, σπεύδοντας να προσθέσει: «Ειδικά για το νερό είναι γεγονός ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στην συντήρηση των δικτύων και στην επανάχρηση του νερού. Αυτό δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με ακραίες συμπεριφορές». 

Και στο τέλος, η ευρωβουλευτής της ΝΔ ρίχνει την «ιδέα»: «Είναι απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στην συντήρηση του δικτύου και να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέρα. Επενδύσεις που θα στηρίξουν το δίκτυο» (και τις τσέπες των ιδιωτών….).

Left.gr


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί