Δικαστήριο βάζει «φρένο» σε μητέρα που άφηνε το παιδί της ανεμβολίαστο

Δικαστική απόφαση υποχρεώνει μητέρα και πατέρα να συναποφασίζουν για την υγειονομική περίθαλψη του παιδιού τους. Αφορμή για την εν λόγω απόφαση υπήρξε η υπόθεση της μητέρας ενός τετράχρονου παιδιού, η οποία έχοντας λάβει διαζύγιο με τον σύζυγό της και πατέρα, αρνείτο να το εμβολιάσει κατά τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του.

Οι γονείς του τετράχρονου αγοριού βρέθηκαν στις δικαστικές αίθουσες μετά το διαζύγιο, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τόσο το ζήτημα της επιμέλειας όσο και εκείνο της διατροφής.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προχώρησε στην 4029/2019 κρίση του, με την οποία ναι μεν ανέθεσε προσωρινά την επιμέλεια του αγοριού στη μητέρα, ωστόσο, κατέληξε ότι απαιτείται συναπόφαση των γονέων στα ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης του τέκνου, λόγω της εν λόγω στάσης της μητέρας.

Το δικαστήριο στο σκεπτικό του εξηγεί τους λόγους που το οδήγησαν στην επίμαχη κρίση, η οποία θα ισχύσει προσωρινά, μέχρι την έκδοση της απόφαση της κύριας αγωγή. Συγκεκριμένα, επισημαίνει πόσο απαραίτητη είναι η μητρική φροντίδα λόγω της μικρής ηλικίας του αγοριού, υποστηρίζοντας πως η εκ περιτροπής ανάθεση της επιμέλειας σε αμφότερους τους γονείς του, όπως αιτείται ο πατέρας του, πιθανολογείται ότι δεν εξυπηρετεί το συμφέρον του παιδιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί