Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Συνεχίζονται, αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με κεντρικό σύνθημα «Ας περπατήσουμε μαζί». Η εκστρατεία φέτος έχει ως θέμα  το «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία».

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης  διοργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με έμφαση στην Τρίτη Ηλικία, τα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και τα παιδιά. 

Πρόγραμμα 

Σάββατο 21/9

Έως και την Κυριακή 22/9, ο Δήμος φρεσκάρει τις διαβάσεις πεζών και τις διαδρομές ΑΜΕΑ ενώ παράλληλα προτρέπει τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα στο Ιστορικό Κέντρο…

Σάββατο 21/9 και Κυριακή 22/9 από τις 11:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, στην οδό  Ίδης…περπάτημα, ζωγραφική και  παραδοσιακά παιγνίδια στον πεζόδρομο της πόλης, στο ειδικό κιόσκι του Δήμου Ηρακλείου. Παράλληλα δίνονται χρήσιμες πληροφορίες, οδηγίες χρήσης και ασφαλούς οδήγησης για τα κοινόχρηστα ποδήλατα από την Ακαδημία Ποδηλασίας Π.Ο.Η. Κάστρο. 

Το Σάββατο 21/9 από τις 10:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μπάσκετ από τη διάσημη ομάδα μπάσκετ A.Σ.Κ.Α. 

Στις 11:00 το πρωί μάθημα ποδηλάτου για παιδιά από 5 έως 12 ετών με σωστή καθοδήγηση για ισορροπία, σήματα και οδική ασφάλεια με το Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας EERSC. 

Στις 12:00 μάθημα για την οδική ασφάλεια μέσα από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Στις 12:30 μ.μ. περίπατος στο κέντρο της πόλης με αφηγήτρια τη Λιάνα Σταρίδα. Στο τέλος της βόλτας… σε μια διάβαση πεζών ένα live stand up comedy από τους SUCC στέλνει μηνύματα και «κλέβει» τις εντυπώσεις…

Στις 18:00 κολύμβηση και στίβος για ΑΜΕΑ με τη βοήθεια του Συλλόγου «Η Μεγαλόνησος ΑΣΑΜΕΑ».

 Στις 20:00 μαθήματα Σκάκι για Τυφλούς με τη βοήθεια της ομάδας Δούπη. 

Στις 18:30 … Βόλτα στα Τείχη (Ίδης- Δικαιοσύνης- Πλατεία Ελευθερίας- Μουσείο – Μποφόρ- Χημείο- Νεώρια- Λιμάνι- Μαρίνα) με την Λιάνα Σταρίδα. Η βόλτα ολοκληρώνεται με καλό κρασί και κέφι από τους  Wine Walkers… 

Πρόγραμμα Κυριακής

Κυριακή 22/9 από τις 11:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ, στην οδό  Ίδης…περπάτημα, ζωγραφική και  παραδοσιακά παιγνίδια στον πεζόδρομο της πόλης, στο ειδικό κιόσκι του Δήμου Ηρακλείου. Παράλληλα δίνονται χρήσιμες πληροφορίες, οδηγίες χρήσης και ασφαλούς οδήγησης για τα κοινόχρηστα ποδήλατα από την Ακαδημία Ποδηλασίας Π.Ο.Η. Κάστρο. 

Την Κυριακή 22/9 στις 11:00 το πρωί μάθημα ποδηλάτου για παιδιά από 5 έως 12 ετών με σωστή καθοδήγηση για ισορροπία, σήματα και οδική ασφάλεια με το Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας EERSC. 

Στις 12:00 μάθημα για την οδική ασφάλεια μέσα από παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Στις 12:30 μ.μ. «Εκπληκτικές …Διαδρομές» με την Λιάνα Σταρίδα (Ίδης- Καλοκαιρινού – 1770- Αποκορώνου- Γιαμαλάκη- Γαλάτειας Καζαντζάκη- Μουσείο Φυσικής Ιστορίας). 

Στις 18:30 το απόγευμα… μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα (Ίδης- Λιοντάρια- 25ης Αυγούστου- 18 Άγγλων – Σοφοκλή Βενιζέλου- Αρχιεπισκόπου Μακαρίου- Χανιόπορτα- Καλοκαιρινού- Αγίου Μηνά- Κυρίλλου Λουκάρεως- Έβανς (μεγάλη)- Χαριλάου Τρικούπη- Πλατεία Ελευθερίας- Δικαιοσύνης- Ίδης). 

Facebook:  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ηράκλειο, European Mobility Week Heraklion


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί