Με σφοδρότητα χτύπησε το κύμα κακοκαιρίας στην Βόρεια Ελλάδα

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τη δυτική Θεσσαλονίκη. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, υπόγεια πλημμύρισαν κι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. 150 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική μέσα σε μία ώρα.

Η καταιγίδα που ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων και έπληξε -κυρίως- τον Εύοσμο, το Ωραιόκαστρο και την Ευκαρπία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση. Σε δεκαεπτά περιπτώσεις επενέβησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κυρίως και ισόγειους χώρους. Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από χθες το βράδυ εννέα διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Play Video

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί.

Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

Δύο άτομα και ένας σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία στην Ευκαρπία όταν λόγω της πλυμμήρας κατέρρευσε τοίχος. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό τους.

Play Video

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το βράδυ χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί