Καταγγελία της ΔΑΣ – ΕΚΗ για τη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΚΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – ΕΚΗ, μέσω της οποίας καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ υπονόμευσε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης την απεργία.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Χθες, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ εκτυλίχθηκε άλλη μία πράξη – μνημείο εργατοπατερισμού με σκοπό την υπονόμευση της απεργίας της 24ης Σεπτέμβρη που δεν έχει προηγούμενο.
Αφού ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Βοργιάς, περίμενε τη … ΓΣΕΕ να διαμορφώσει θέση για απεργία η οποία ήταν απασχολημένη να συναντιέται με το Βρούτση και να διορθώνει τα άρθρα του νομοσχεδίου,
Αφού τους ξεπερνούσαν οι εξελίξεις και έπρεπε κάτι να πουν, καθώς καθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργία Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και σωματείων στο Ηράκλειο και σε όλη τη χώρα για τις 24 Σεπτέμβρη,
Αφού αποκαλύφθηκε το ψέμα για δήθεν αποφάσεις 80 (!) συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργία στις 25η Σεπτεμβρίου,
Ο εργοπατερισμός και οι εκδουλεύσεις στην Κυβέρνηση της ΝΔ και στην εργοδοσία έφτασε σε νέο επίπεδο! Ήρθε χθες ο Βοργιάς με καινούργια «γραμμή» υπονόμευσης της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη από τη γνωστή ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ και εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΕΚΗ απεργία για τις … 2 Οκτώβρη επειδή έχουν λέει πληροφορίες ότι τότε θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο!
Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες και το πότε θα γίνει απεργία με φανερά πλέον ανταλλάγματα με την κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας. Ανοιχτά και ξεδιάντροπα παίζουν το ρόλο τους, στην υπηρεσία της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων.
Καταψήφισαν την πρόταση της ΔΑΣ – ΕΚΗ για απεργία στις 24/9 και για παραπέρα κλιμάκωση όποτε χρειαστεί. Ήθελαν με κάθε τρόπο να σπάσουν το απεργιακό μέτωπο που διαμορφώνεται.
Αυτή τους η κατάπτυστη προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας θυμίζει τις πιο μαύρες μέρες στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας. Αυτό το απροκάλυπτο σχέδιο διάλυσης και ακύρωσης των συλλογικών αποφάσεων χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα έχει εξαπολυθεί ενώ έχουν πάρει απόφαση η ΑΔΕΔΥ, τα 24 μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα και οι 14 μεγαλύτερες Ομοσπονδίες μέχρι στιγμής, καθώς επίσης και εκατοντάδες πρωτοβάθμια συνδικάτα για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη.
Η ζωή τους ξεπέρασε. Τους πέταξε στην άκρη!
Εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από δεκάδες σωματεία, την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΚΗ, διατράνωσαν την απόφαση τους να υπερασπιστούν τις συλλογικές αποφάσεις των μαζικών τους φορέων και να επιβάλλουν το δίκαιο της εργατικής τάξης. Η συνέχιση της υπονόμευσης της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη από την πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ συνάντησε την οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι πλέον τους έχουν καταλάβει.
Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις μας, το δικαίωμα μας στην απεργία.
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.
Τώρα πρέπει να πρωτοστατήσουν τα σωματεία, οι συνδικαλιστές ώστε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο να πραγματοποιηθεί μία επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη και στη Συγκέντρωση των σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας!


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί