Η εκδίωξη των αδυνάμων από το αστυνομικό κράτος σε live μετάδοση

Επιχείρηση – σκούπα έλαβε χώρα την Πέμπτη στην Αθήνα, με δύο υπό κατάληψη κτίρια να εκκενώνονται, ενώ πριν λίγο, με εντυπωσιακή παρουσία της αστυνομίας και σε ζωντανή μετάδοση, έγινε επιχείρηση… μεταφοράς ενός κοντέινερ στην πλατεία Εξαρχείων!

Στη χθεσινή επιχείρηση, εντός των κτιρίων βρίσκονταν 269 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων 83 γυναίκες και 98 παιδιά.

Από αυτούς, 214 μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας στην Κόρινθο. Αντίθετα, περίπου 50 μετανάστες κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια αστυνομική επιχείρηση που κατέληξε στην απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι είναι από τις πιο ευάλωτες και αδύναμες ομάδες της κοινωνίας. 

EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
astynomia.gr

Επιχείρηση «κοντέινερ» στην πλατεία Εξαρχείων

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας απομάκρυναν νωρίς το πρωί της Παρασκευής το κοντέινερ που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων.

Υπάλληλοι του δήμου κάνοντας χρήση γερανοφόρου οχήματος μετέφεραν από την πλατεία το κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί πριν από περίπου δύο χρόνια από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με στόχο όπως είχε ανακοινωθεί να μην καταλαμβάνεται ο χώρος από τους εμπόρους ναρκωτικών.

Σε μια επιχείρηση εντυπωσιασμού και σε ζωντανή μετάδοση από τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του κοντέινερ.

Επιχείρηση «κοντέινερ» στην πλατεία Εξαρχείων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί