Έρευνα σε βάρος του Χουάν Γκουαϊδό για «σχέσεις» με ναρκέμπορους

Την διεξαγωγή έρευνας για τις σχέσεις του Χουάν Γουαϊδό με την παραστρατιωτική οργάνωση ναρκεμπόρων «Λος Ραστρόχος», που δρα στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της γενικής εισαγγελίας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σαάμπ.

Αφορμή για την διεξαγωγή της έρευνας αποτέλεσαν νέες φωτογραφίες που έφθασαν στα χέρια του Σάαμπ και στις ο ποίες εικονίζεται ο Γουαϊδό με στελέχη της οργάνωσης των ναρκεμπόρων. Ο Σάαμπ δήλωσε ότι οι φωτογραφίες αυτές θα συμπεριληφθούν στο υλικό της έρευνας.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαιδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί παράνομα πρόεδρος της Βενεζουέλας, είχε μεταβεί στην Κολομβία, τον περασμένο Φεβρουάριο προκειμένου να παρακολουθήσει μία συναυλία, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει.

Σύμφωνα με τον Σαάμπ, ο Γουαϊδό συναντήθηκε με το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, Τζόναθαν Ορλάνδο Ζαμπράνο Γκαρσία, ο οποίος έχει το παρατσούκλι Patron Pobre (Φτωχό Αφεντικό).

Ο επικεφαλής της γενικής εισαγγελίας της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, της χώρας του, και έδειξε τις φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται ο Γουαϊδό με τον Ζαμπράνο Γκαρσία να αγκαλιάζονται, και άλλες δείχνουν τον ναρκέμπορο στη θέση του οδηγού ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Γουαϊδό. Επίσης ο Σαάμπ έδειξε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Γκουαιδό με ένα στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης τον Τζον Χάιρο Ντουράν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί