Επίσκεψη Α. Ξανθού σε δομές Ψυχικής Υγείας και στο Γηροκομείο Ρεθύμνου

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Ρεθύμνου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και σε δύο δομές Ψυχικής Υγείας (Ξενώνας Βραχείας Νοσηλείας-Μετανοσοκομειακής Φροντίδας και Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του προγράμματος «Ψυχαργώ»), πραγματοποίησε την Παρασκευή 20/9/2019 ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, συνοδευόμενος από την Μαθιουδάκη Εμμανουέλα, υπεύθυνη του ΚΗΦΗ Περάματος και μέλος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. 

Ο κ. Α. Ξανθός ενημερώθηκε από την Υπεύθυνη του Γηροκομείου κα Μπριλλάκη-Σιταρένιου Ζωή και τους εργαζόμενους για την καθημερινότητα, τις ανάγκες, τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και τα προβλήματα της πολύ σημαντικής αυτής προνοιακής δομής. Η λειτουργία της νέας πτέρυγας εδώ και πάνω από 1 χρόνο έχει βελτιώσει τις συνθήκες διαμονής και φροντίδας των 47 ηλικιωμένων συμπολιτών μας που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο, έχει αυξήσει όμως και τις απαιτήσεις στελέχωσης της με το κατάλληλο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Με δεδομένο ότι οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού λήγουν στις 31/12/2019, κ. Α. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων (βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ) για την σταθερή κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και για τη συνέχιση της εξαιρετικής φροντίδας που παρέχεται στους ωφελούμενους της δομής χάρις στην υπερπροσπάθεια Διοίκησης και εργαζομένων.

Στις δομές Ψυχικής Υγείας ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γ. Φραγκιαδάκη και μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, καθώς και από τους υπεύθυνους ψυχιάτρους και λοιπούς επαγγελματίες υγείας αυτών των δομών, οι οποίοι τόνισαν την αισθητή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας μετά τη μεταφορά των Ξενώνων στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην περιοχή Κουμπές Ρεθύμνου. Αναδείχθηκαν επίσης προβλήματα καθημερινότητας (πχ προσβασιμότητα στο κτίριο, κλιματισμός, κλπ) για τα οποία θα επιληφθεί άμεσα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση αναδείχθηκε το πόσο σημαντικό είναι να στηριχθεί και να ενισχυθεί η στελέχωση όλων των δημόσιων δομών Ψυχικής Υγείας στο Νομό και ιδιαίτερα του νέου Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (Ιατροπαιδαγωγικό) που ήδη λειτουργεί με 1 παιδοψυχίατρο και 2 επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φιλοξενείται προσωρινά στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ μαζί με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Ο κ. Α. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα θέματα Ψυχικής Υγείας και την πορεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που είχε «ξεβαλτώσει» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την ανάπτυξη νέων δομών που έχουν δρομολογηθεί μέσω ΕΣΠΑ (Οικοτροφεία, Ξενώνες, Κέντρα Ημέρας για τη Άνοια), την ενίσχυση του θεσμού των ΚΟΙΣΠΕ (μορφών κοινωνικής οικονομίας με τη συμμετοχή ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας) κλπ, αξιοποιώντας όλα τα περιθώρια πολιτικών παρεμβάσεων και άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί