Επί τάπητος η εξέλιξη των έργων στην Αγία Πελαγία

Με την προϊσταμένη της ΕΦΑΗ, κα Βάσω Συθιακάκη, ο Σωκράτης Βαρδάκης

Συνάντηση με θέμα την εξέλιξη των έργων στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, πραγματοποιήθηκε μεταξύ της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κας Βάσως Συθιακάκη και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε να ενημερωθεί από την κα Συθιακάκη για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου, εκφράζοντας την ανησυχία του μετά από πληροφορίες μέσω του τύπου, για καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων με ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η κα Συθιακάκη ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα καθυστέρησης από πλευράς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς ήδη έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας για την παρακολούθηση του έργου. Επίσης η κα Συθιακάκη ανέφερε ότι ουδέποτε έγινε διακοπή εργασιών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ότι έχει ήδη εκδοθεί η προκήρυξη πρόσληψης αρχαιολόγων, ενώ μέχρι σήμερα οι εργασίες επίβλεψης εκτελούνται κανονικά. 

   Ο κ. Βαρδάκης ευχαρίστησε και ενημέρωσε την κα Συθιακάκη ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστέρησης ειδικά για το συγκεκριμένο έργο. «Θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και για κανένα λόγο την καθυστέρηση των εργασιών σε ένα πολύπαθο έργο που πρέπει να παραδοθεί τον Μάιο του 2020» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βαρδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί