Το ΠΑΜΕ Ηρακλείου για την απεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 24 Σεπτεμβρίου 10 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας θα πέσει στο κενό!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη και στη Συγκέντρωση των σωματείων 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας!

Όλο αυτό το διάστημα διαμορφώνεται και κορυφώνεται μία πολύμορφη δραστηριότητα εκατοντάδων σωματείων και οργανώσεων για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου ενάντια στην επιδίωξη Κυβέρνησης και εργοδοσίας για το τσάκισμα της λειτουργίας των σωματείων, της απεργίας και των Συλλογικών Συμβάσεων. Μεγάλα Συλλαλητήρια των συνδικάτων διοργανώθηκαν πανελλαδικά, όπως αυτό που έγινε την προηγούμενη Τρίτη στο Ηράκλειο. Χθες πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών στο ΕΚΗ για την προετοιμασία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης.

Μέσα σε αυτούς του εκατοντάδες μαζικούς φορείς που έχουν πάρει απόφαση για τις 24 Σεπτεμβρίου είναι : η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η ΟΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, συνολικά 20 Εργατικά Κέντρα και 10 Ομοσπονδίες μέχρι στιγμής, καθώς επίσης και μεγάλα πρωτοβάθμια σωματεία όπως η ΠΕΤ-ΟΤΕ κ.α. Ακόμα και το διορισμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί τα σωματεία μέλη της να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 24/9.

Την ίδια στιγμή εκτυλίσσεται ένα πανελλαδικό σχέδιο υπονόμευσης της απεργίας που εκπορεύεται από την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, με εκτελεστικά όργανα σε τοπικό επίπεδο τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων στην Κρήτη. Μία δράκα ξετσίπωτων συνδικαλιστών, φερέφωνων της Κυβέρνησης, κάνουν ότι μπορούν για να ανακόψουν το απεργιακό μέτωπο  μπερδεύοντας τους εργαζόμενους με άλλες ημερομηνίες.

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΕΚΗ Βοργιά που λέει ψέματα σε μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ και προέδρους σωματείων για δήθεν απόφαση της ΟΤΟΕ για τις 25/9 για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Με το άθλιο επιχείρημα ότι «η 25η Σεπτεμβρίου είναι λέει πιο κοντά στη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου», σάμπως ξέρει πότε θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, κρύβει τη συμφωνία του με το νομοσχέδιο και καλλιεργεί προσμονή στους εργαζόμενους μιλώντας τάχα για υπαναχώρηση του Άδωνι, ενώ καλεί σε διάλογο των κοινωνικών εταίρων για τον … σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε επίσης το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ Δαφέρμο που στην πρεμούρα του να δημιουργήσει περεταίρω σύγχυση διασπείρει στους εργαζόμενους του ΟΤΕ ότι η ΑΔΕΔΥ έχει πάρει απόφαση για 23/9 και ότι η απεργία που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες φορείς στις 24/9 είναι κομματική.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματά για αυτή τους τη στάση και να αναρωτηθούν : ποιον εξυπηρετεί η υπονόμευση της απεργίας αυτής που αντιπαλεύει τις στοχεύσεις της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας να βάλουν χέρι στα σωματεία, την απεργία και τις Συλλογικές Συμβάσεις; 

Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΗ να μην γίνει συνένοχο στο «προμελετημένο έγκλημα» για την υπονόμευση του απεργιακού μετώπου και να επιβάλλει απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με τα υπόλοιπα Εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της χώρας. 

Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στις σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ 6μμ και να απαιτήσουν να μην τολμήσει κανείς να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο.

Δε θα τους περάσει!

Όλοι στον αγώνα!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Σεπτέμβρη και στη Συγκέντρωση των σωματείων 10πμ στην Πλατεία Ελευθερίας!


Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί