Ο πατέρας του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

Μόνο δέος και σεβασμός για τους δύο αυτούς ανθρώπους. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα και ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν μαζί στην επέτειο μνήμης του αδικοχαμένου Killah P.

Μάχη απέναντι στον φασισμό σημαίνει αλληλεγγύη και ομοψυχία κόντρα σε προκαταλήψεις, στερεότυπα, ιδεοληψίες και θρησκευτικούς δογματισμούς.

Χθες συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά και για ακόμη μια φορά χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Κερατσίνι για να τιμήσουν τη μνήμη του, αλλά και για να στείλουν το δικό τους αντιφασιστικό μήνυμα. 

Η Μάγδα Φύσσα, μαζί με τον πατέρα του επίσης δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, στάθηκαν στο μνημείο του γιου της, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, με τα πλάνα να γίνονται παράδειγμα μεγαλείου ψυχής προς όλους μας, κόντρα στο μίσος, τον φόβο και τον σκοταδισμό.

Δέος και σεβασμός: Ο πατέρας του Λουκμάν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

Ο πατέρας του Λουκμάν είχε δώσει άλλωστε το “παρών” και στο παρελθόν κατά την επέτειο της δολοφονίας, όντας εκεί και στα αποκαλυπτήρια του μνημείου το 2014.

Η Μάγδα Φύσσα μητέρα του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα, δείχνει στον πατέρα του, επίσης δολοφονημένου από φασίστες, Σαχζάτ Λουκμάν, το μνημείο του γιου της, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Κερατσίνι:

Δέος και σεβασμός: Ο πατέρας του Λουκμάν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα
Δέος και σεβασμός: Ο πατέρας του Λουκμάν στο μνημείο του Παύλου Φύσσα  –

Την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στο τελικό της στάδιο, πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως τον Μάιο “έσπασαν” τα ισόβια για τους δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν, μετά την αναγνώριση ελαφρυντικών από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (“καλή συμπεριφορά μετά το έγκλημα”), που εκδίκασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο τελικώς επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών και πέντε μηνών για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα και στους δύο κατηγορουμένους, κρίνοντας παράλληλα ότι η δολοφονία είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Η δολοφονία του πακιστανικής υπηκοότητας Λουκμάν διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, όταν δέχθηκε επίθεση από τους δύο δράστες ξημερώματα, καθώς κατευθυνόταν προς την εργασία του.

Το δικαστήριο δέχθηκε τα ρατσιστικά κίνητρα του εγκλήματος, ωστόσο δεν συνέδεσε το συγκεκριμένο έγκλημα με τη δράση της Χρυσής Αυγής. “Η επιλογή του θύματος έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του” τόνισε ωστόσο ο πρόεδρος κατά την ανάγνωση του σκεπτικού του δικαστηρίου για τη δολοφονία.

“Ο γιος μου δολοφονήθηκε απλώς επειδή ήταν από άλλη χώρα” σχολίασε ο πατέρας του Λουκμάν μιλώντας στην εφημερίδα Ντοκουμέντο, μετά την ανακοίνωση της απόφασης. “Άνθρωποι σαν τους δράστες είναι λίγοι. Όσοι όμως ψηφίζουν Χρυσή Αυγή πρέπει να ξέρουν ότι αυτοί πάλι θα μαχαιρώσουν και θα σκοτώσουν. Κι αν δεν είχα δεχτεί τόση αλληλεγγύη, θα νόμιζα ότι όλοι οι Έλληνες είναι έτσι. Αυτή την εικόνα είχαμε στο Πακιστάν για την Ελλάδα, του ματωμένου μαχαιριού” έλεγε ακόμη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί