Η «Συν+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου» για τις καθυστερήσεις στην έναρξη εργασιών της ΔΕΗ στην 1821

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Συν+Πραξη Δημοτών Ηρακλείου», σχετικά με τις καθυστερήσεις στην έναρξη εργασιών της ΔΕΗ στην 1821.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Με ανακολουθίες, σοβαρός σχεδιασμός για τα έργα της πόλης δε γίνεται.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα στην καρδιά της πόλης, που εκτελείται ήδη με καθυστέρηση, είναι αυτό της ανάπλασης της Δικαιοσύνης -Ίδης –Λ. Καλοκαιρινού -1821 και μικρής Έβανς, καθώς η τουριστική περίοδος «καλά κρατεί». 

Ο ελλιπής προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής και η εμμονή της ότι το έργο μπορεί να υλοποιηθεί -τόσο ποιοτικά όσο και χρονικά – με βάση την υπογραφείσα σύμβαση, παρά το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν περί αστοχίας του έργου, φέρουν την πλήρη ευθύνη  για ό,τι συμβεί από τώρα και στο εξής σε σχέση με τον χρόνο αποπεράτωσης αλλά και την πλήρη εφαρμογή της μελέτης του (έργου).

Κι ενώ θα περίμενε κανείς η Δημοτική Αρχή να υποχωρήσει και να ανασχεδιάσει το project, συνεχίζει με την ίδια νοοτροπία να ανακοινώνει και στη συνέχεια να αναζητά αιτίες για τις εμπλοκές που προκύπτουν λόγω των αναποτελεσματικών χειρισμών της.

Έτσι, για μια ακόμα φορά, ενώ με κάθε επίσημο τρόπο ανακοίνωσαν ότι από περασμένη Δευτέρα (16/09/2019) θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ στην οδό 1821, έχει φτάσει Τετάρτη και αναζητούμε ξανά τους αίτιους για τη νέα  αυτή εμπλοκή.

Τα ερωτήματα  που γεννώνται σε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη που θέλει  να προχωρήσει το έργο είναι:

 1. Μπορεί, με αυτές  τις ανακολουθίες και με αυτό τον πρόχειρο σχεδιασμό, να προχωρήσει το εν λόγω έργο όπως και όλα τα άλλα μεγάλα έργα που τόσο έχει ανάγκη η πόλη;

2. Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη έναντι των επαγγελματιών, των εμπόρων, της επιχειρηματικής κοινότητας και των κατοίκων του ιστορικού κέντρου  για την ταλαιπωρία και τις μεγάλες καθυστερήσεις που είναι πλέον γεγονός με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Εμείς, απ’ την πρώτη στιγμή όπως δηλώσαμε, θα παρακολουθούμε το εν λόγω έργο αλλά και όλα τα έργα της πόλης, με μόνο γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της κοινωνίας. 

Ελπίζουμε και η Δημοτική Αρχή να καταλάβει ότι τα έργα δεν ολοκληρώνονται μόνο με όρους δημοσιότητας και επικοινωνίας…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί