Διπλωματικός υπάλληλος εκτελεί χρέη πρέσβη στο Καράκας μετά το διπλωματικό φιάσκο Μητσοτάκη

Δεν μπορεί να διαπιστευθεί Έλληνας πρέσβης

Το πλήγμα που επέφερε στην αξιοπιστία της ελληνικής διπλωματίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ίσως να είναι και μοναδικό στην ιστορία της εξωτερικής πολιτικής των κρατών. Ως γνωστόν, δεν πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και με αξιοσημείωτη προθυμία αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό, ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βενεζουέλας. Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Γκουαϊδό είχε προλάβει ήδη να… αυτοανακηρυχθεί «πρόεδρος».

Ωστόσο, το φιάσκο του Γκουαϊδό και των υποστηρικτών του στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, με τον Μαδούρο να επιδεικνύει εξαιρετική πολιτική αντοχή και λαϊκή στήριξη που τον διατηρεί στην εξουσία, έχει αντίκτυπο και μάλιστα κωμικοτραγικό, στην ελληνική διπλωματία. Διότι, ο νέος Έλληνας πρέσβης στο Καράκας δεν μπορεί φυσικά να επιδώσει διαπιστευτήρια σε μια κυβέρνηση, της οποίας τον πρόεδρο δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα…

Βέβαια, ούτε στον Γκουαϊδό δεν γίνεται να επιδοθούν διπλωματικά διαπιστευτήρια, διότι, πολύ απλά, δεν είναι πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Το αποτέλεσμα είναι, χρέη πρέσβη στο Καράκας να ασκεί διπλωματικός υπάλληλος, εν αναμονή της λύσης του «γρίφου», τον οποίο «κατάφερε» να δημιουργήσει και να μπλεχτεί μέσα του η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

tvxs.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί