Αυτοί είναι οι υποψήφιοι επενδυτές που διεκδικούν την Creta Farms

Στην ταυτότητα των επενδυτικών σχημάτων που θα καταθέσουν, αύριο Παρασκευή, μη δεσμευτική προσφορά διεκδικώντας την είσοδό τους ως στρατηγικός επενδυτής στο μετοχικό κεφάλαιο της Creta Farms, μετατοπίζεται το ενδιαφέρον για το σίριαλ της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Αύριο, όπως αναφέρθηκε, εκπνέει η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διενεργεί η ΕΥ, καίτοι μπορεί να υπάρξει ολιγοήμερη παράταση. Στα επτά επενδυτικά σχήματα που έχουν υπογράψει την προβλεπόμενη συμφωνία εμπιστευτικότητας και έλαβαν το σχετικό φάκελο, περιλαμβάνονται επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανταγωνιστές της κρητικής εταιρείας και επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πληροφορίες, στους επτά υποψήφιους επενδυτές περιλαμβάνονται η H.I.G. Capital (αμερικανικό fund γνωστό από την απόκτηση της Μαίλλης και το ενδιαφέρον που εκδήλωσε πρόσφατα για σειρά εταιρείων, όπως το Υγεία), η Virtus International Partners (επενδυτικό κεφάλαιο που ιδρύθηκε από τον Λ. Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια Ελλήνων και ξένων επενδυτών), η Νίκας (ελέγχεται από τη Chipita του Σπ. Θεοδωρόπουλου), η VNK Capital (η γνωστή εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών της οικογένειας Κάτσου που έχει υλοποιήσει σειρά τοποθετήσεων το τελευταίο διάστημα, μετέχοντας και στο project του Ελληνικού), η Sandton Capital (fund με ειδίκευση σε αναδιαρθρώσεις και distress deals), η Strategic Initiatives Foods (ελέγχει την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη) και ο επιχειρηματίας Θ. Δουζογλου (η πρόταση του υποστηρίζεται από τον Κ. Δομαζάκη).

Στην παρούσα φάση η εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος θα καταδείξει το εύρος του ενδιαφέροντος για τη Creta Farms, με δεδομένη την προσπάθεια των πιστωτριών τραπεζών να διαδώσουν την εταιρεία. Ζητούμενο είναι να επιταχυνθεί η εξασφάλιση ενδιάμεσης χρηματοδότησης, κάτι που φαίνεται να επιτυγχάνεται, και να προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή.

Των Νίκου Χρυσικόπουλου – Αλεξάνδρας Γκίτση, capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί