Όχι σε εξεταστική για το σκάνδαλο Novartis από την Ντ. Μπακογιάννη

Κατά της εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, για το σκάνδαλο της Novartis, τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως η τακτική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ερευνήσει τον ρόλο που έπαιξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», είπε η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε πως αν από την έρευνα προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

Τέλος, ανέφερε πως εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον τέως πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».

Η κ. Μπακογιάννη κλήθηκε να μιλήσει και για την επικείμενη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, λέγοντας πως «είναι επιβεβλημένο ο Ερντογάν να ακούσει τον Μητσοτάκη».

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία συντονισμένα η κυβέρνηση κάνει πίσω, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η ίδια δεν τη χαρακτήρισε ποτέ προδοτική.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί