Με δυναμική και παλμό πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο των σωματείων στο Ηράκλειο

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ηρακλείου. Αναλυτικά:

Με δυναμική και παλμό πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο των σωματείων σαν μία πρώτη απάντηση απέναντι στο νομοσχέδιο-σκούπα που φέρνει με φόρα η κυβέρνηση της ΝΔ για να τσακίσει συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργατών. 

Κεντρικό σύνθημα του Συλλαλητηρίου ήταν : “Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων”.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση στη σύσκεψη των προέδρων των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης από μέλη ΔΣ του ΕΚΗ όπου μπήκε επιτακτικά το αίτημα για λήψη απόφασης για απεργία για τις 24 Σεπτεμβρίου που έχουν ήδη πάρει δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Τα σωματεία που συμμετείχαν ήταν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & ποτών, το σωματείων εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ, το Τοπικό παράρτημα του Σωματείου Μουσικών,  στέλνοντας μήνυμα ότι αυτή η μάχη, πρέπει να αξιοποιηθεί ως αφετηρία νέων δυναμικών, μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια στη σημερινή επιθετικότητα.

Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι των Σωματείων,  ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Σοφίου Βαγγέλης, μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου.

Επόμενος σταθμός είναι η αυριανή Σύσκεψη των σωματείων στο ΕΚΗ στις 7μμ για την οργάνωση του αγώνα απέναντι στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης – κεφαλαίου – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Όλοι στον αγώνα για την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων!”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί