Το ωραιότερο μέρος κοντά στο Ηράκλειο, γεμάτο προβλήματα (Φωτο)

Αναγνώστης του Candiadoc με επιστολή του καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί στα Λιμανάκια Χερσονήσου. Συγκεκριμένα ο αναγνώστης μας κάνει λόγο για τραγελαφικές καταστάσεις σε κυκλοφοριακό και σκουπίδια.

Αναλυτικά, η επιστολή:

Τα λιμανάκια Χερσονήσου είναι για τους παλαιούς λάτρεις της θάλασσας το ωραιότερο μέρος κοντά στο Ηράκλειο και υπάρχει κόσμος που κάθε μέρα επί 8 – 9- μήνες τον χρόνο κάνει αυτα τα χιλιόμετρα για να κολυμπήσει εκεί.

Η ομορφιά ασύγκριτη αλλα τα προβλήματα και η εσωστρέφεια των αρμοδίων (Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες τουρισμού) μάλλον υπερβαίνουν την ομορφιά αυτή.

Εκτός του οτι δεν υπάρχει θέληση από κανέναν αρμόδιο να λυθεί το πρόβλημα του συνεχούς κυκλοφοριακού χάους μιας και σε έναν τέτοιο μικρό δρόμο περνάνε δεκάδες μεγάλα πούλμαν κάθε μέρα και τα οποία μη χωρώντας να περάσουν  δυο την κάθε φορά (όπως συμβαίνει σε όλα τα ξενοδοχεία και του Ανισαρά) δημιουργούν τραγελαφικές καταστάσεις και εάν σε αυτό προστεθούν τα εκατοντάδες αυτοκίνητα (ειδικά την τουριστική περίοδο) που εχουν παρκάρει δεξιά αριστερά, πάνω σε οτι βρίσκουν, δημιουργούν ένα θέαμα καυγάδων, απελπισίας (συχνά επί μισή ώρα μέσα στη ζεστή το ένα όχημα κοιτάζει το άλλο μην ξερώντας που να πάει)

Μέσα σε αυτό υπάρχει και το θέμα των σκουπιδιών και αυτό το καλοκαίρι 2 κανοα παρκαρισμένα και ακίνητα όλο το καλοκαίρι σε να σημείο είχαν λειτουργήσει ως κάδοι απορριμμάτων και όταν έφθασε το φθινόπωρο και αυτα απομακρύνθηκαν, τα σκουπίδια αυτα πεταχτήκαν ακριβως δίπλα που είναι και αρχαιολογικός χώρος με κατεστραμμένη περίφραξη.

Αυτή η εικόνα και όλη η συνύπαρξη γεγονότων – επιχειρήσεων και ανθρώπων ντόπιων και τουριστών, σε ένα τόσο όμορφο και ιδιαίτερο μέρος είναι η εικόνα όλης της Κρήτης που δεν καταλαβαίνει οτι τουρίστες υψηλού επιπέδου δεν θα έρθουν ποτέ γιατί το πρώτο που ζητάνε αυτοί οι επισκέπτες είναι υψηλή αισθητική και υπερπροσοχη στην λεπτομέρεια, στο τοπίο, στην αρχιτεκτονική, στην καθαριότητα, στην ησυχία στην ευζωία χλωρίδας και πανίδας και ειλικρινές χαμόγελο.

Αντιθέτως εμείς νομίζουμε οτι επειδή βάλαμε “χρυσά” πόμολα στα δωμάτια τους και κάνουμε (ως τελευταία μόδα) χλιδάτα ξενοδοχεία, οτι αυτοί θα έρθουν για αυτό.

Μάλλον δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι πλέον το πουλάκι πέταξε και αυτό που μένει είναι να σεβαστούμε εμείς πρώτα τον τόπο μας, για εμάς και τα παιδιά μας, όπου το κράτος δεν κάνει δρόμους να δώσουμε εμείς 2 μέτρα οικόπεδο από τα δεκάδες – εκατοντάδες όπου κατέχουμε και που κτίσαμε τα χλιδατα ξενοδοχεία, ώστε να φτιαχτούν δρόμοι και πεζοδρόμια και όταν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου βλέπουν σκουπίδια πέραν της ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου να καθαρίζουν και εκεί γιατί στον τουρισμό ισχύει η φράση, όλοι για ένα και ένας για όλους, ένα είναι το προιον Κρήτη και δεν περιλαμβάνει χρυσά πόμολα, ούτε υποκλίσεις στον αφιχθέντα τουρίστα.

Εάν κάνουμε αυτά ίσως τότε επιστρέψουν ξανά οι επισκέπτες που αγαπανε την Κρήτη.

Ευχαριστώ

Ψαρρας Δημήτρης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί