Παγκόσμια ανησυχία: Το Ιράν κατέλαβε δεξαμενόπλοιο για παράνομη μεταφορά καυσίμου – Υπό κράτηση 12 μέλη του πληρώματος

Η ακτοφυλακή του Ιράν δέσμευσε ένα δεξαμενόπλοιο για φερόμενο λαθρεμπόριο καυσίμου και έθεσε υπό κράτηση τα 12 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reuters το δεξαμενόπλοιο μετέφερε σχεδόν 284.000 λίτρα πετρελαίου και αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ σημειώνουν ότι κατευθυνόταν στη Σαουδική Αραβία.

Παραμένει άγνωστο έως αυτήν την ώρα σε ποιον άνηκε το δεξαμενόπλοιο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να ανεβάσει και άλλο την ένταση στον Περσικό Κόλπο έπειτα από την επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι τιμές του πετρελαίου.

Τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση η τιμή του πετρελαίου κατέγραφε άλμα κοντά στο +20% ενώ τώρα οι τιμές βρίσκονται κοντά στο +10%.

Οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο. Ωστόσο, υποχώρησαν από τα υψηλά τους επίπεδα αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας για να διασφαλιστεί η ομαλή τροφοδοσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί