Το ζεύγος Μητσοτάκη, το θαύμα των Παρισίων και τα «ορφανά» 725.000 ευρώ

Ανακριβές φέρεται να είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, το πόθεν έσχες που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 95% της γαλλική εταιρείας Personal Ventures η οποία αγόρασε το σπίτι του Βολταίρου. Όπως άλλωστε αναγράφεται στο πόθεν έσχες πρόκειται για «διαμέρισμα 92 τ.μ. με αποθήκη και γκαράζ» και στον τρόπο απόκτησης αναγράφεται «δάνειο».

Με βάση έγγραφα που κατέθεσε η ίδια η Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην αγωγή εναντίον του Documento (την οποία και έχασε) το σπίτι αξίας 1.470.000 ευρώ αγοράστηκε με δάνειο που πήρε η εταιρεία 900.000 ευρώ και με μετρητά 570.000 ευρώ από «ίδια κεφάλαια». Στα μετρητά οφείλει να προσθέσει κανείς και 154.000 ευρώ ακόμη που δόθηκαν για φόρους και μεσιτικά έξοδα. Συνεπώς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το σπίτι δεν αγοράστηκε με δάνειο μόνο, αλλά υπολείπονται 724.000 ευρώ που η εταιρεία έδωσε μετρητά.

Τα μεγάλα ερωτήματα που προκύπτουν, κατά το Documento, είναι πώς δόθηκε αυτό το πολύ μεγάλο ποσό  αφού το κεφάλαιο της εταιρείας τις ημέρες εκείνες είναι 10.000 ευρώ καθώς και για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πόθεν έσχες έχει αποκρύψει αυτή τη «μαύρη τρύπα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί