Προληπτική εκκένωση χωριού στη Ζάκυνθο λόγω της φωτιάς

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Αγαλά Ζακύνθου έφτασε έξω από το χωριό Κερί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπευθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική, δύσβατη, αλλά στη συνέχεια τα μέτωπα διασπάστηκαν και ένα εξ αυτών άρχισε να κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.

Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 Μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, από αέρος κάνουν συνεχείς ρίξεις νερού 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair.

Επίσης έχει ζητηθεί ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ericson, δυο αεροσκάφη PZL αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί