Εκκενώθηκαν γηροκομείο και 2 μοναστήρια στο Λουτράκι- Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες, στην περιοχή Λουτρακίου – Περαχώρας.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν εκ νέου τα εναέρια μέσα, και όπως ανέφερε στο OPEN αξιωματικός της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή τα έχουν συγκεντρώσει στην κορυφογραμμή για να μην φύγει η φωτιά προς Αγίους Θεοδώρους.

Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης αυτή την ώρα συμμετέχουν 5 ελικόπτερα και 2 Canadair από αέρος, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως ανέφερε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής «έχουμε καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή», σημειώνοντας πως «το κυριότερο είναι ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

Ο ίδιος επισήμανε πως η επιχείρηση είναι δύσκολη όχι μόνο των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, με χαράδρες και δύσβατα σημεία.

Για προληπτικούς λόγους αλλά και εξαιτίας του έντονου καπνού εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια (του Οσίου Παταπίου και του Προφήτη Ηλία), καθώς και ένα γηροκομείο που βρίσκεται στην περιφερειακή Λουτρακίου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί