Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τα Κρητικά υφαντά

Μια πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

Η τέχνη των γιαγιάδων μας, η υφαντική, στη σύγχρονη εκδοχή της θα παρουσιαστεί σε έκθεση που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Πρόκειται για μια από τις σημαντικές δράσεις πάνω στις οποίες εργάζεται αυτήν την περίοδο ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με ανανεωμένη τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Η συγκεκριμένη επίδειξη αφορά στην αξιοποίηση των υφαντών που δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο και τα σχέδια των παραδοσαικών υφαντών της Κρήτης και η ένταξη τους στη σύγχρονη μόδα. Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Μαρία Πιτσικάκη: “¨Θα παρουσιάσουμε τη σημαντική δουλειά που γίνεται από τις γυναίκες του τόπου μας με υφαντά που γίνονται ρούχα, παπούτσια, τσάντες”.

Στην επίδειξη συνεργάζεται η Ηρακλειώτισσα σχεδιάστρια μόδας Μαριλέν Βυτινίδου.

Σεμινάριο

Σε συνέχεια της Καλοκαιρινής έκθεσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας έγινε σεμινάριο στήριξης γυναικών που θέλουν να προχωρήσουν με σωστές μεθόδους τις επιχειρήσεις τους.

Στο σεμινάριο πήραν πολύτιμες πρακτικές πληροφορίες από τις Μαριλέν Βυτινίδου και Εβελίνα Μπάκιντα, ενώ από το σύλλογο θα συνεχιστούν τα επιμορφωτικά σεμινάρια όποτε κριθεί αναγκαίο.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης. Η σύνθεση του έχει ως εξής: Μαρία Πιτσικάκη πρόεδρος, Εβελίνα Μπάκιντα αντιπρόεδρος Πάτη Φανουράκη Μπαρμπαρήγου γραμματέας, Αργυρώ Καμπέλη ταμίας και Αδαμαντία Πικράκη μέλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί