Η Λαϊκή Συσπείρωση για το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής του δήμου Γόρτυνας

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής του Δήμου Γόρτυνας

Το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής και τα όργανα του Δήμου (αντιδήμαρχοι, προεδρείο, οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής) δείχνει καθαρά ότι θα συνεχιστεί η εξειδίκευση των μνημονίων και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής στον Δήμο, από εκεί που την άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Άλλωστε, μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων που στοιχίζονται πίσω από τα αστικά κόμματα και αναλαμβάνουν, με το προσωπείο του φιλολαϊκού θεσμού, τον ρόλο του θεματοφύλακα της εξειδίκευσης στον Δήμο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ. Δεν υπάρχουν αδιαπέραστα τείχη, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι μετακινήσεις-μεταπηδήσεις δημοτικών συμβούλων προεκλογικά.

Η «ακυβερνησία» δε χτύπησε τελικά τον Δήμο με τα όσα τραγελαφικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και από τα οποία τίποτα δεν έχει να περιμένει ο λαός της Γόρτυνας προς το συμφέρον του. Το «κουστούμι» που θα φορέσει στον Δήμο ο οποιοσδήποτε δήμαρχος, δημοτική αρχή, είναι ήδη ραμμένο στα μέτρα του «Κλεισθένη» και τις τροποποιήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Με βάση αυτά, ο Δήμος Γόρτυνας οδηγείται στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους και ΣΔΙΤ. Έργα υποδομών, αντισεισμικής προστασίας, αντιπλημμυρικής/αντιπυρικής θωράκισης, αγροτικό οδικό δίκτυο, υδρευτικά/αρδευτικά δίκτυα, σχολική στέγη, καθαριότητα κλπ. θα πέσουν στην πλάτη και την τσέπη των δημοτών με ανταποδοτικά τέλη ή δε θα γίνουν.

Το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, της Τοπικής Διοίκησης συνολικά, θωρακίζει όλο και περισσότερο το αστικό κράτος και τα κέρδη των λίγων, στον αντίποδα των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κάνει την Τοπική Διοίκηση ακόμα πιο «φιλική» στα επιχειρηματικά συμφέροντα και επομένως πιο εχθρική προς τον λαό, τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Αυτή την κατεύθυνση υπηρετούν οι παρεμβάσεις που έκανε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι, πχ., εξασφαλίζεται θεσμικά η απόλυτη πλειοψηφία στα όργανα διοίκησης του Δήμου στην παράταξη του δημάρχου (οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής) και μεταφέρονται σε αυτά μια σειρά από σοβαρές αρμοδιότητες που ήταν στην ευθύνη του δημοτικού συμβουλίου! Ακόμη, το ότι εμποδίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με την απαγόρευση –επί της ουσίας– οποιασδήποτε πρότασης κατατίθεται από άλλες παρατάξεις και την έκφρασή τους και με την αρνητική ψήφο, αναφορικά με τον προϋπολογισμό ή το τεχνικό πρόγραμμα στους Δήμους. Επιπλέον, η εφαρμογή στο πεδίο της αρμοδιότητάς του Δήμου των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (εργαζόμενοι προγραμμάτων κοινωφελούς, καθαρίστριες με σύμβαση μίσθωσης έργου κλπ.), την πολιτική λιτότητας, τη διάλυση των δημόσιων δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών, την πολιτική του «πλήρωνε για να έχεις». Μειώνεται παραπέρα η κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους, με παράλληλη προώθηση της αύξησης της τοπικής φορολογίας, προκειμένου να αυξάνονται τα χρήματα που θα διαθέτει το κεντρικό κράτος για στήριξη των καπιταλιστικών επενδύσεων. Ετοιμάζονται να περάσουν την είσπραξη και του άδικου ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, ενώ ως Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζουμε την κατάργησή του για τις λαϊκές οικογένειες. Αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο έρχεται να υπηρετήσει η καινούρια δημοτική αρχή. Σε αυτά τα όρια κινούνται και οι υπόλοιπες παρατάξεις που κουβέντα δε βγάζουν για όλα αυτά τα ζητήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, θα δώσουμε τη μάχη να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, κάνοντας πράξη τον πολιτικό όρκο που δώσαμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού μας. Δίνουμε λοιπόν το χέρι σε όποιον θέλει να παλέψει, μέσα στους Αγροτικούς Συλλόγους, στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, στα Σωματεία, στους Συλλόγους Γονέων για να μπουν μπροστά οι λαϊκές ανάγκες, και όχι τα κέρδη των λίγων”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί