Creta Farms: 7 υποψήφιοι επενδυτές για τη σωτηρία της κρητικής βιομηχανίας

Την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην υποβολή προσφορών από υποψήφιους επενδυτές, ανακοίνωσε η Creta Farms. Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως έως σήμερα, έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον 7 επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από έτερους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε έγγραφη και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ως άνω διαδικασία.

Η φάση αυτή ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Μέχρι τότε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία. 

“Μη ελεγμένα στοιχεία” εξαμήνου 

Εξάλλου, “μη ελεγμένα στοιχεία” ανακοίνωσε -όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της- η Creta Farms για το α΄εξάμηνο του έτους. 

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για αύξηση του τζίρου άνω του 3% στο εξεταζόμενο διάστημα, αλλά και για “υψηλό για τα δεδομένα της αγοράς” αποτέλεσμα  EBITDA, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό. 

Η πλήρης ανακοίνωση της Creta Farms έχει ως εξής: 

Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος της χώρας μας και ηγέτης στο χώρο των αλλαντικών, ανακοινώνει μη ελεγμένα στοιχεία των οικονομικών μεγεθών της Εταιρείας όπως αυτά αποτυπώνονται σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα:

• ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας για την περίοδο 01.01 – 30.06.2019 ξεπέρασε τα €56 εκ. σημειώνοντας αύξηση άνω του 3% σε σχέση με την ιδιαίτερα επιτυχημένη περυσινή περίοδο, 01.01 – 30.06.2018.

Η ανωτέρω αύξηση πωλήσεων αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένων των συνθηκών της αγοράς όπου σύμφωνα με στοιχεία της IRI Infoscan παρατηρείται μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.

• Παρά τις πρωτοφανείς υψηλές τιμές πρώτων υλών που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Εταιρεία κατάφερε να ανταπεξέλθει στο ιδιαίτερα αντίξοο επιχειρησιακό περιβάλλον συγκρατώντας το κόστος παραγωγής σε ικανοποιητικά επίπεδα γεγονός το οποίο συνέβαλλε καθοριστικά στην διατήρηση ενός υψηλού για τα δεδομένα της αγοράς αποτελέσματος EBITDA.

• Η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ σε μία κορεσμένη κατηγορία διατηρεί την ηγετική της θέση με μερίδιο αγοράς 25,5% η οποία υποστηρίζεται κατά κύριο λόγο από το ισχυρό brand name του Εν Ελλάδι.

* Με όχημα το Εν Ελλάδι η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ συνεχίζει και φέρνει καινοτομίες και στην κατηγορία της Κατάψυξης με τον προψημένο Γύρο και άλλα προϊόντα που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην αγορά του Precooked Frozen Meat.

Η Εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα εξορθολογισμού της κοστολογικής της βάσης και προχωρά σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αλλαγές που θα διασφαλίσουν την συνέχιση της επιτυχημένης της πορείας. Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρεία έχει εκπονήσει πλάνο στρατηγικού σχεδιασμού, το οποίο με την συμμετοχή του νέου επενδυτή όπως θα προκύψει από την τρέχουσα διαδικασία, διαμορφώνει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 9%1 μεταξύ 2020 και 2024 ο οποίος είναι συνεπής προς τις αποδόσεις των προηγούμενων περιόδων και εξασφαλίζει στην εταιρεία υγιή ανάπτυξη και διατήρηση της ηγετικής της θέσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί