Μητσοτακέικα κολπάκια

Ήταν δυο χρόνια πριν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ και απαντούσε με το γνωστό αφελές (αλλά λίαν επικίνδυνο, όπως αποδεικνύεται τελικά) ύφος: “Με ενδιαφέρει η επικοινωνία κι όχι η ουσία”.

Τελικά δεν ήταν μια λάθος αναφορά αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλλον ίσχυσε το “γλώττα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει”.

Η επικοινωνία και όχι η πολιτική είναι αυτή που κυριάρχησε στην ΝΔ της αντιπολίτευσης, η επικοινωνία και όχι η πολιτική ουσία είναι αυτή στην οποία δίνει βάρος η ΝΔ ως κυβέρνηση, με τη στήριξη φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας των (ελεγχόμενων και διαπλεκόμενων) μέσων.

Χαρακτηριστικό είναι και το σημερινό κύριο σχόλιο της “Αυγής” το οποίο αναφέρεται σε δύο επικοινωνιακά κόλπα που έχει βάλει μπροστά τα τελευταία 24ωρα το σύστημα Ν.Δ., προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα.

Γιατί η ατζέντα, τελευταία, προσέγγισε επικίνδυνα την τεράστια υπαναχώρηση του Μητσοτάκη σε σχέση με τα πλεονάσματα, καθώς και άλλα θέματα, όπως το πραξικόπημα στο μετρό Θεσσαλονίκης, τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την επέκταση της Eldorado στην Θράκη.

Το πρώτο επικοινωνιακό κόλπο ονομάζεται «μετακλητοί του ΣΥΡΙΖΑ». Δεν χρειάζεται κάποια τεκμηρίωση. Η κοινωνία απεχθάνεται τους μετακλητούς ούτως ή άλλως. Αρκούν λίγα νούμερα και το αφήγημα είναι έτοιμο. Τι θέλει ο απλός πολίτης, ώστε να εξοργιστεί για τους Καρανίκες που λεηλάτησαν το Δημόσιο;

Ένα κανάλι να τον ερεθίσει θέλει και ένα Facebook για να τα γράψει. Ασχέτως αν οι τωρινοί αύξησαν εντυπωσιακά τους μισθούς των μετακλητών και χαμήλωσαν τα προσόντα τους. Κανείς δεν θα ασχοληθεί μ’ αυτό.

Το δεύτερο επικοινωνιακό κόλπο ονομάζεται «κλοπή όπλων στη Λέρο». Εδώ είναι ακόμα πιο απλά τα πράγματα. Αναρμοδίως και χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η κλοπή των όπλων έχει γίνει τμηματικά από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019. Τι κυβέρνηση είχαμε τότε; ΣΥΡΙΖΑ. Χμμμ… Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. Κουφοντίνες, τζιχαντιστές, μετακλητοί, όλα παίζουν.

Αυτή θα είναι από εδώ και στο εξής η στρατηγική της κυβέρνησης των αρίστων. Η απεμπλοκή της από κάθε ευθεία αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ανταρτοπόλεμος μέσω του μιντιακού της συστήματος.

Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι κάθε στρατηγική έχει και αδύνατα σημεία, ειδικά μάλιστα αν είναι βρόμικη. Επομένως είναι εξουδετερώσιμη. Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί