Κλοπή πολεμικού υλικού στη Λέρο: Ομολόγησε ένας εκ των υπόπτων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού από τη Ναυτική Βάση της Λέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των τριών υπόπτων φέρεται να ομολόγησε την κλοπή από το στρατόπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι στο «μάτι» των αρχών βρίσκονταν τρία άτομα, σε βάρος των οποίων προέκυπταν σημαντικά στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση. Πρόκειται για τρία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία υπηρέτησαν στο παρελθόν στη συγκεκριμένη μονάδα, έναν υπαξιωματικό που είχε την ευθύνη για την αποθήκη οπλισμού και δυο ακόμα χαμηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη. Τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν σε οπτικό υλικό από κάμερες να βρίσκονται μαζί πριν από περίπου ένα χρόνο, χωρίς να έχουν σχετική άδεια, σε χώρο της αποθήκης σε ώρα της μέρας, που θεωρήθηκε ύποπτη. Ερευνάται επίσης αν τα τρία άτομα μετέφεραν από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού μέρος των όπλων και των πυρομαχικών που αναζητούνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού από την μεριά του κρατά ακόμη χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και πως το οριστικό αποτέλεσμά της αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί