Πρώτο κουδούνι με πολλά προβλήματα- Πολλά σχολεία θα λειτουργήσουν όταν κάποια στιγμή διοριστούν εκπαιδευτικοί…

Με σοβαρά προβλήματα από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έτρεχαν μέχρι και χθες βράδυ προκειμένου να διασφαλίσουν τη στέγη τους.

Δείτε επίσης: Η αγωνία του Δασκάλου για το πρώτο κουδούνι- Παρέμβαση των εκπαιδευτικών φορέων στο Ηράκλειο

Σε πολλά σχολεία της Κρήτης οι ελλείψεις εκπαιδευτικών θα καταγραφούν από την πρώτη ημέρα, καθώς πιθανώς να μη γίνει καν αγιασμός. Στα δημοτικά σχολεία της Μεσαράς περίπου 30 τμήματα θα ξεκινήσουν τη χρονιά κανονικά… όταν θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί!

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου η κατάσταση είναι ανάλογη, καθώς πολλές σχολικές μονάδες ξεκινούν μόνο με τους μισούς εκπαιδευτικούς! Ενώ άλλοι, αναπληρωτές, τοποθετήθηκαν την τελευταία στιγμή και δεν έχουν ούτε στέγη ακόμα!

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ, Ζαχαρία Ρηγάκη

Στο νομό Λασιθίου θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση για το “λουκέτο” στο Μουσικό Γυμνάσιο στο Καβούσι, πριν ξεκινήσει να λειτουργεί.

“Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αναστολή της λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου στο Καβούσι μόνο απογοήτευση και αγανάκτηση προκαλεί. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προσδοκίες των Λασιθιωτών, αλλά και του κόσμου που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Κοινότητα Καβουσίου, αλλά και τον Δήμο της Ιεράπετρας που έχει κάνει τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι πως  κάποια σχολεία της Αττικής δεν γίνεται να λειτουργήσουν, λόγω των προβλημάτων που έχουν καταγραφεί, μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19 Ιουλίου, που ταρακούνησε την πρωτεύουσα.

Μόλις μια ημέρα μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία και διαπιστώνεται ότι ορισμένα σχολεία της Αττικής δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν, λόγω των ζημιών από τον σεισμό, με επίκεντρο στη Μαγούλα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω. 

Παράλληλα, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη φορά μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και όχι πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί