Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αντώνη Λιβάνη

Με θλίψη υποδέχθηκε ο πολιτικός κόσμος την είδηση του θανάτου του εκδότη και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον δικό μας άνθρωπο, τον αγαπημένο μας Αντώνη Λιβάνη» αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εκφράζοντας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Στην πρώτη γραμμή της αντιστασιακής δράσης ενάντια στη δικτατορία και με συνεχή και συνεπή παρουσία στους προοδευτικούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Ως ο στενότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου τίμησε την εμπιστοσύνη του και υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε με την δημόσια παρουσία , την προσφορά και το ήθος του μια ολόκληρη εποχή. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και θα τον τιμούμε πάντα», αναφέρει η κ. Γεννηματά με ανάρτηση στο twitter.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Ηλία Λιβάνη και του εξέφρασε την οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του, Αντώνη Λιβάνη, με τον οποίο τον συνέδεαν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Αντώνη Λιβάνη εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Μέλος της Εθνικής Αντίστασης και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος, ο Αντ. Λιβάνης συνδέθηκε με όλες τις μεγάλες στιγμές του αριστερού και προοδευτικού κινήματος της χώρας. Ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και υπουργός κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας. Ο Αντ. Λιβάνης άφησε το δικό του στίγμα και στον χώρο των εκδόσεων με την ίδρυση του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, από τον οποίο κυκλοφόρησαν εκατοντάδες βιβλία διανοούμενων, πολιτικών στελεχών και λογοτεχνών, όπως και εφημερίδες και περιοδικά.

Απευθύνουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και τους οικείους του. 

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε μέσω Twitter και ο Νίκος Παππάς: 

“«Έφυγε» σήμερα μια μεγάλη προσωπικότητα της μεταπολεμικής πολιτικής ζωής που σημάδεψε την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης. Στον Ηλία Λιβάνη και σε ολόκληρη την οικογένεια, θερμά συλλυπητήρια”.

«Η θλίψη για τη φυγή σου, μεγάλη. Έγραψες έναν συγκλονιστικό κύκλο ζωής. Αφήνεις ένα βαθύ αποτύπωμα. Καλό σου ταξίδι, Αντώνη», δήλωσε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για το θάνατο του Αντώνη Λιβάνη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί