Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά σε σχολεία της Κρήτης (φωτο)

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το Καπετανάκειο, το Πειραματικό Λύκειο και το Γυμνάσιο του Αγίου Μύρωνα επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς,  συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παιδείας Νίκο Αγγελάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Στις 09:45  ο Δήμαρχος άκουσε το πρώτο  κουδούνι της σχολικής χρονιάς στην αυλή του 8ου Δημοτικού Σχολείου, στην «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα που είχε ανάγκη ουσιαστικών παρεμβάσεων, οι οποίες και έγιναν έτσι ώστε φέτος,  ανακαινισμένο να ανοίξει τις πόρτες του στους μικρούς μαθητές.

Αμέσως μετά,  ο Δήμαρχος και οι κ.κ. Αγγελάκης και Αναστασάκης, παρακολούθησαν την τελετή του αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου.  

Το καινούργιο κτίριο του σχολείου άνοιξε φέτος τις πύλες του σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και μετά από πολλά χρόνια οι λυόμενες αίθουσες αποτελούν παρελθόν. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του «είναι σημαντικό ότι τα παιδιά μπαίνουν επιτέλους στο νέο κτίριο και η πολυετής ταλαιπωρία τους λαμβάνει τέλος. Οι εργασίες θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, στην πρόσοψη και στον αύλειο χώρο του συγκροτήματος και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος μετέβη στο σχολικό συγκρότημα του Πειραματικού Λυκείου, όπου επίσης έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις συντήρησης και είχε την ευκαιρία να ευχηθεί σε γονείς, καθηγητές κα μαθητές «καλή σχολική χρονιά». Τον αγιασμό στο Πειραματικό Λύκειο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος.   

Τέλος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισκέφθηκε και το Γυμνάσιο του Αγίου Μύρωνα,  και στο οποίο , τους προηγούμενους μήνες, έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης.

Το κλίμα σε όλα τα σχολεία ήταν κάτι περισσότερο από θετικό για τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, καθώς άπαντες αναγνώρισαν την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή τα τελευταία χρόνια για την επίλυση βασικών προβλημάτων στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για έναρξη σχολικής χρονιάς

       «Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια δημιουργική πορεία στον χώρο της Γνώσης. Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι καλή δύναμη στο εξαιρετικά σημαντικό έργο τους.

       Οι γνώσεις και οι δεξιότητες που προσφέρει η Παιδεία, στην σημερινή κοινωνία με τις πολυμερείς απαιτήσεις, οφείλουν να διαμορφώνουν πολίτες με ελεύθερη σκέψη, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, πολίτες χρήσιμους στην κοινωνία.

        Στον Δήμο Ηρακλείου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας, θα σταθούμε κι εφέτος αρωγοί στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για μια απρόσκοπτη σχολική περίοδο. Με ιδιαίτερη προσοχή στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές γιατί όλοι πρέπει να γίνονται κοινωνοί του μεγάλου αγαθού της Γνώσης».

Στο δήμο Χερσονήσου

Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου για να καλωσορίσουν τους μαθητές και να ευχηθούν για μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά.

Στο πρώτο κουδούνι στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Γουβών ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Σέγκος, ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, γι’ αυτή την ιδιαίτερα σημαντική πρώτη ημέρα του σχολείου.

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πάντα ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα στη διαδικασία της μάθησης. Η κριτική σκέψη και η γνώση, η παιδεία, είναι η σημαντικότερη επένδυση για τα παιδιά μας. Τα διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση στη χώρα μας έχουν επιδεινωθεί τα χρόνια της κρίσης, όμως θέλω να διαβεβαιώσω όλους όσους συμμετέχουν στη σπουδαία αυτή διαδικασία, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ότι πρωταρχικό μας μέλημα ως νέα δημοτική αρχή θα είναι τα παιδιά μας να αποκτήσουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας και επιπέδου γνώση.

Γνωρίζουμε ότι είναι ύψιστη υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας, το μέλλον της χώρας μας, να τους παρέχουμε τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Με τη συνεργασία δήμου, πολιτείας, γονιών, εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας φιλοδοξούμε να δώσουμε νέα δυναμική στον κρίσιμο κοινωνικά τομέα της εκπαίδευσης στον τόπο μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η κοινή μας αγάπη για τα παιδιά και η επιθυμία μας για έργο και πρόοδο θα φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Είμαστε δίπλα σας να σας στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.»

Στο δήμο Μαλεβιζίου

Στους καθιερωμένους αγιασμούς των σχολικών μονάδων του Μαλεβιζίου βρέθηκε σήμερα πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.  Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε από νωρίς το πρωί τους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, του Γυμνασίου Τυλίσου «Ιωάννης Περδικάρης» και του Γενικού Λυκείου Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Χαράλαμπο Κουτσογιάννη. Μαζί τους στο Γυμνάσιο Τυλίσου βρέθηκε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλης Καρτσωνάκης. Παρών στις σχολικές μονάδες του Γαζίου ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης με μέλη του Συμβουλίου.

«Κυνηγήστε τα όνειρά σας!» ήταν το μήνυμα του Μενέλαου Μποκέα προς τους μαθητές, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στις ανάγκες τους, προκειμένου να ενισχυθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Μάλιστα ο Δήμαρχος, περυτριγυρισμένος από… μικρούς μαθητές Δημοτικού, έκανε ειδική αναφορά στα πρωτάκια της περιοχής που τώρα ξεκινούν το νέο αυτό ταξίδι, ενώ δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας, παροτρύνοντάς τους να εξαλείφουν κάθε μορφή εκφοβισμού από τη μαθητική κοινότητα.

Αργότερα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μενέλαος Μποκέας τόνισε: «Μετράνε όνειρα κι εναποθέτουν ελπίδες. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς: μια ζωηρή κυψέλη γνώσης και δημιουργίας. Η στήριξή μας δεν είναι απλώς υποχρέωση. Είναι πρώτη και κυρίαρχη αρχή μας. Καλή σχολική χρονιά σε όλους και ειδικά… στα πρωτάκια του τόπου μας»! 

Στο Δήμο Γόρτυνας

Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Βρύσης, στο 1ο και στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, παραβρέθηκε ο εκλεγμένος από τους πολίτες δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Θοδωρής Σαβουιδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Φωτάκης, Θανάσης Δεσδενάκης, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μεγάλης Βρύσης και Αγίας Βαρβάρας, Ανδρέας Σεληνιωτάκης και Μανώλης Δρετάκης, αντίστοιχα, καθώς και εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι.

Ο Μιχάλης Κοκολάκης δήλωσε:

«Σήμερα ξεκινάει για τα παιδιά μας ένα όμορφο ταξίδι, που θα θέσει τις βάσεις ώστε να έχουν μια επιτυχημένη πορεία στην ζωή τους. Σε αυτό το ταξίδι, θα έχουν συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συνεισφορά τους, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να αναλάβουν έναν ουσιαστικό ρόλο, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας τα παιδιά σε κάθε βήμα τους.

Από την δική μας πλευρά, θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και εφόδια που, θα τους ακολουθούν σε όλη την ζωή τους. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον του τόπου μας. Θέλουμε όχι μόνο να μορφωθούν και να σπουδάσουν, αλλά και να μείνουν εδώ, έχοντας τις κατάλληλες ευκαιρίες. Εύχομαι καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς».

Σχολεία του δήμου Γόρτυνας, για τον καθιερωμένο αγιασμό, επισκέφθηκαν, επίσης:

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Πελεκανάκης, το Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και το Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίων Δέκα.

Η αντιδήμαρχος Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ασημίου. Παρόντες ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Κουμιανάκης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Γιάννης Φουντουλάκης.

Ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσικνάκης, το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό και το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Αντώνης Αθουσάκης.

Ο αντιδήμαρχος Στέλιος Σηφάκης, το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό και το Γυμνάσιο Γέργερης.

Ο δημοτικός σύμβουλος, Στέλιος Μαυρίδης, το Δημοτικό Αγίας Βαρβάρας και το Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Αγίου Θωμά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί