Γιατί η θέληση κερδίζει!- Ο τυφλός πρωταθλητής στο νέο σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης (βίντεο)

Το νέο σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης έχει πρωταγωνιστή έναν τυφλό πρωταθλητή του Τριάθλου, τον Χρήστο Κορομηλά. Ο Χρήστος πριν τρία χρόνια ξεκίνησε να ασχολείται με το τρίαθλο αποδεικνύοντας ότι όλοι μπορούμε αρκεί να θέλουμε.

Ο Χρήστος όμως βρίσκει πολλά εμπόδια καθημερινά που οφείλονται κυρίως στην άγνοια ή στην αδιαφορία μας.
Τα εμπόδια και οι κίνδυνοι πολλαπλά και ποικίλα:
Αυτοκίνητα ,κάδοι , τραπεζοκαθίσματα , ψυγεία , ηλεκτροκίνητα πατίνια και πολλά άλλα εμπόδια πάνω ή πολύ κοντά στους οδηγούς όδευσης τυφλών.

Οι ανάγλυφες πλάκες μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα δεν έχουν για τους τυφλούς. Βοηθούν έναν τυφλό που κινείται με “λευκό μπαστούνι” να έχει έναν σωστό προσανατολισμό και μια σωστή πορεία μέχρι το επόμενο πεζοδρόμιο ή δρόμο.

Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι δεν υπάρχουν τυφλοί γύρω μας κι ας κλείσει ένα πεζοδρόμιο, δεν πειράζει, όταν τους δούμε να κινούνται, θα το ανοίξουμε και θα φερθούμε πιο ώριμα. Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος.

Κάθε φορά που βάζει ένα εμπόδιο πάνω σε ένα πεζοδρόμιο είναι σαν να κλείνει τα μάτια σε έναν άνθρωπο με προβλήματα όρασης

Πρέπει να προβληματιστούμε και να προσέχουμε περισσότερο, αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν τη βοήθεια μας , θέλουν να μην τους εμποδίζουμε.

Ο Χρήστος είναι μέλος και αθλητής του συλλόγου “Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού ΑμεΑ”

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί