Χαρίτσης: Η αντιπροεδρία του Σχοινά στην Κομισιόν έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη ΝΔ (βίντεο)

Για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό της ΝΔ η αντιπροεδρία του Μαργαρίτη Σχοινά στην Κομισιόν μίλησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Η επιλογή του κ. Σχοινά δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να παίξει έναν κεντρικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα. Υπενθυμίζω ότι είναι σημαντικό ότι ο κ. Σχοινάς από την πρώτη στιγμή στήριξε τη Συμφωνία των Πρεσπών σε αντίθεση τότε με τη ΝΔ. Νομίζω είναι μία καλή ευκαιρία να του ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης εξηγήσεις για το κατά πόσο τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε, όπως έλεγε, τη Συμφωνία με τη μη μείωση των συντάξεων» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε λόγο για ένα ζήτημα που έχει δημιουργήσει εσωτερικές αντιπαραθέσεις στη ΝΔ, καθώς ο Μαργαρίτης  Σχοινάς «σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα κράτησε μία στάση που βοήθησε τα εθνικά συμφέροντα. Έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό πρόβλημα της ΝΔ».

Για το σκάνδαλο Novartis

Όσον αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για Novartis, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ «πέρασε χθες μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα λόγω της υπόθεσης Σχοινά και έπρεπε να κάνει μία κίνηση αποπροσανατολισμού». Τον κάλεσε δε, εφόσον υπάρχουν νέα στοιχεία που όπως ισχυρίζεται ότι έχει, να τα προσκομίσει.

«Όλη η ελληνική κοινωνία έχει κατανοήσει το μέγεθος του σκανδάλου Novartis, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το πάρτι που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την υπερτιμολόγηση φαρμάκων κόστισε στο ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να αντιμετωπίζεται αλα καρτ. Όταν μας βολεύουν οι αποφάσεις να μιλάμε για δικαίωση πολιτικών και όταν δε μας αρέσουν να μιλάμε για σκευωρία. Εμείς λέμε όλα στο φως, η Δικαιοσύνη να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της. Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, δεν υπάρχει τίποτα να κρύψουμε» τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Αποπροσανατολισμός της ΝΔ για τους μετακλητούς»

Όσον αφορά το κόστος των μετακλητών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κίνηση αποπροσανατολισμού της ΝΔ, καθώς, όπως είπε, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση εξαιτίας της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ η οποία «ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει η ίδια κυβέρνηση».

Ο Αλ. Χαρίτσης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που το 2015 έκανε πλήρη καταγραφή όλων των μετακλητών στην κυβέρνηση. 

«Μέχρι τότε δεν ξέραμε τι γίνεται. Δε ξέραμε πώς ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός είχε καταφέρει να γεμίσει δύο ορόφους με μετακλητούς στο υπουργείο του, χωρίς αυτό να καταγραφεί πουθενά. Δε ξέραμε το ακριβές μισθολογικό κόστος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά τους ενέταξε στο ενιαίο μισθολόγιο» σημείωσε.

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η τωρινή κυβέρνηση αυξάνει τον αριθμό μετακλητών, αυξάνει τις αμοιβές των μετακλητών και μάλιστα καταργεί την διαβάθμιση που υπήρχε στην αμοιβή. «Αυτή είναι η αριστεία της ΝΔ» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ένα τεράστιο σύστημα μετακλητών.

Σχετικά με τα στοιχεία του αρμόδιου υπουργού Γ. Γεραπετρίτη, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι αυτά παραποιούν την πραγματικότητα για δύο βασικούς λόγους.

«Πρώτον, σε αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι της γραμματείας του πρωθυπουργού και δεύτερο, περιλαμβάνονται και οι αμοιβές των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων. Το πραγματικό κόστος είναι πολύ χαμηλότερο, το κόστος έπεσε επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και τόνισε ότι ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος κάνει το λαγό της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει ατζέντα που ξεφεύγει από την κεντρική πολιτική. «Το κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα ήταν αυτά που είπε και δεν είπε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, αυτά που δεν έκανε για τα πρωτογενή πλεονάσματα» ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Τεράστια πληγή στην ελληνική οικονομία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μέσα σε 4 μέρες απεμπολεί τη δυνατότητα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση κατά 1% των πρωτογενών πλεονασμάτων και δημιουργία δημοσιονομικού χώρου για μέτρα ελάφρυνσης. Είναι μία τεράστια πληγή που δημιουργεί στην ελληνική οικονομία η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί