Τα “διαπιστευτήρια” Αρναουτάκη στον Μητσοτάκη με τις επιλογές που εξόργισαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα πλέον δεν το κρύβουν πολλά στελέχη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ότι θεωρούν πως ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης “παίζει σε πολλά ταμπλό” για να διασφαλίζει την πολιτική του επιβίωση. Δυο κινήσεις του τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και μάλιστα πολύ έντονες: η επιλογή ενός καραμπινάτου νεοδημοκράτη ως πρώτου τη τάξει αντιπεριφερειάρχη αλλά και το γεγονός ότι, ενώ συναντήθηκε έστω και λίγο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν άρθρωσε ούτε λέξη για το πάγωμα των διαδικασιών για τον ΒΟΑΚ που είχε προχωρήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε: Όταν ο Σταύρος συνάντησε τον Κυριάκο, που ακύρωσε τις διαδικασίες του ΒΟΑΚ, απλά έκανε δημόσιες σχέσεις…

Κι αν για το δεύτερο θέμα υπάρχει η “δικαιολογία” ότι ακόμα δεν επισημοποιήθηκε η ακύρωση των διαγωνισμών (τί άλλο πρέπει να περιμένουμε άραγε…), η επιλογή του στελέχους της ΝΔ, Νίκου Συριγωνάκη για τη θεωρούμενη σημαντικότερη αντιπεριφέρεια, αυτή του Ηρακλείου, δεν “καταπίνεται” με τίποτα.

Ο Ν. Συριγωνάκης είναι γνωστό στέλεχος της ΝΔ, προσωπικός φίλος και υποστηρικτής του προέδρου της ΕΠΣΗ και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Τζώρτζογλου.


Η επιλογή του λοιπόν στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (στην ουσία έχει το ρόλο του παλιού νομάρχη) ενός στελέχους της ΝΔ από τον περιφερειάρχη Κρήτης τον οποίο στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί ήδη πολιτικό πρόβλημα. Ο ίδιος ο κ. Αρναουτάκης, για να “χρυσώσει το χάπι”, τοποθέτησε τον μοναδικό εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Παπαδεράκη, πρώην Γ.Γ. Εμπορίου, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας. Στη λογική φυσικά της απολιτίκ… “εθνικής Κρήτης”, την οποία λέει ότι εκφράζει η περιφερειακή αρχή…

Φαίνεται πάντως ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την άποψη ότι το θέμα δεν μπορεί να μείνει έτσι, καθώς όσο αυτή η επιλογή όσο και η συνάντηση δημοσίων σχέσεων με τον Μητσοτάκη, χωρίς να τεθεί το θέμα της ακύρωσης των διαδικασιών για τον ΒΟΑΚ, δείχνει ότι ο κ. Αρναουτάκης απλά κάνει προσέγγιση στον κ. Μητσοτάκη… Δίνει διαπιστευτήρια, για να υπάρχει…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί