Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η προεκλογική απάτη της ΝΔ για τις Πρέσπες- Η εντυπωσιακή κωλοτούμπα

Μοιάζει πλέον πολύ μακρινή για τη ΝΔ και τα στελέχη της η προεκλογική ψηφοθηρική πατριδοκαπηλεία και η αναπαραγωγή των fake news της Ακροδεξιάς.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια σαφή θέση, είπε ότι αν κυρωθεί η συμφωνία εμείς θα την εφαρμόσουμε επειδή υπάρχει συνέχεια στο κράτος και δεν υπάρχει κανείς οποίος μπορεί να μην ακολουθήσει κάτι το οποίο συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση». Αυτό απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του στον Real FM για την Συμφωνία των Πρεσπών και σχετικά με τις κατηγορίες περί «μεγάλης κωλοτούμπας» που διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης. Επί της ουσίας, δηλαδή, ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα του κόμματός του, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης. 

Μάλιστα, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε δε, ότι «ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα”.

Απαντώντας σχετικά με την άποψη που είχαν διατυπώσει πολλά στελέχη της ΝΔ περί προδοτικής συμφωνίας ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδώσει τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε αυτήν τη συγκυρία δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία». «Αυτά», πρόσθεσε, «γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».

Περασμένα ξεχασμένα, με άλλα λόγια. Αφού και ο «μακεδονομάχος» Μητσοτάκης αποφάσισε ότι τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προδοτική, αλλά πρέπει να τηρηθεί μέχρι κεραίας, δεν θα μπορούσε και ο μετριοπαθής Δένδιας να μην ακολουθήσει τη νέα «γραμμή». 

Επεσήμανε δε, ότι η Ελλάδα έχει μια συμβατική δέσμευση απέναντι σε μια άλλη χώρα, στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία και αυτή από τη μεριά της, όπως ξεκαθάρισε στον ομόλογό του κ. Ντιμιτρόφ, πρέπει να τηρήσει απολύτως τις δικές της δεσμεύσεις «στο γράμμα, στο κόμμα, στην τελεία».

Ερωτηθείς ειδικότερα σχετικά με τα δυο βασικά σημεία, το θέμα της εθνικότητας και της γλώσσας, όπως και τη δυνατότητα νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου να χρησιμοποιεί τον τίτλο «μακεδονικός», απάντησε: «Θα ήθελα να μπορούσα εγώ να τα είχα αλλάξει, όμως είναι εκεί τώρα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σαν χώρα είναι μέσα από το πλαίσιο της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας, να πείσουμε την άλλη πλευρά ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο και μόνο με αυτόν. Παράδειγμα, να γίνει απολύτως αποδεκτό από την άλλη πλευρά ότι ο τίτλος του πολίτη της άλλης χώρας είναι πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό όμως είναι μια διαδικασία υλοποίησης που περνάει μέσα από την ευρωπαΐκή προοπτική της γείτονος. Θα το επιχειρήσουμε αλλά αν σας πω ότι μπορώ να αλλάξω συνολικά τη Συμφωνία ή συμβολικά αυτά τα δύο άρθρα δεν θα σας πω την αλήθεια. Αυτό αφ’ ης υπογράφηκε, κυρώθηκε, δεν είναι δυνατόν (να αλλάξει)» (πληροφορίες: news247.gr).

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, υποδέχθηκε την κωλοτούμπα με το εξής σχόλιο:

Dim. Papadimoulis@papadimoulis

Εντυπωσιακή και ευπρόσδεκτη η kolotoumpa του Υπουργού Εξωτερικών, προφανώς με εντολή @kmitsotakis. Οφείλουν όμως κ μια συγγνώμη για την προεκλογική ψηφοθηρική πατριδοκαπηλεία της ΝΔ, με fake news της Ακροδεξιάς. https://twitter.com/anatropi_news/status/1171120360080588800 …anatropinews@anatropi_newsΔένδιας: Δεν είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών – Επικίνδυνο να αναθεωρηθεί Πηγή: http://www.lifo.gr http://bit.ly/308spHq 339:30 AM – Sep 10, 2019 · Etterbeek, BelgiëTwitter Ads info and privacy18 people are talking about this

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί