Απίστευτη πολιτική απάτη Μητσοτάκη: Εξήγγειλε ως “νέο έργο” στην Κρήτη, project που υλοποιείται χρόνια! (εικόνες)

Ένα έργο που έχει ξεκινήσει ως project από το… 2004, έχει όλες τις αδειοδοτήσεις και το 2012 βραβεύτηκε και χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, ενώ θα υλοποιείται ως πρόγραμμα επί 25 χρόνια, εμφάνισε ως ένα “νέο σχέδιο για ηλιοθερμικό έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τεχνολογία ρευστού άλατος στην Κρήτη, που θα καλύψει 10% των αναγκών του νησιού”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο, προχωρώντας σε μια νέα πολιτική απάτη! Μάλιστα, πρόσθεσε, αυτό το “νέο” έργο θα εγκριθεί από την Διϋπουργική Επιτροπή στην επόμενη συνεδρίασή της!

Τί ήθελε να μας πει; Ότι η κυβέρνησή του μέσα σε 2 μόλις μήνες κατάφερε να διασφαλίσει μια επένδυση 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Κρήτη, που θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, σε αντίθεση βέβαια με τον “πολέμιο των ιδιωτικών επενδύσεων” ΣΥΡΙΖΑ!

Η πολιτική απάτη Μητσοτάκη είναι και εδώ εμφανής. Και την αποκαλύπτει σήμερα το Candiadoc. Το έργο έχει ξεκινήσει στην περιοχή της Σητείας εδώ και 11 χρόνια, έχει εξασφαλίσει τις αδειοδοτήσεις, τις εγκρίσεις και τις χρηματοδοτήσεις και από την ΕΕ, υπάρχουν φωτογραφίες από τον χώρο, ανακοινώσεις στις επίσημες ιστοσελίδες τόσο των εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο όσο και της ΕΕ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους “ιθαγενείς” το παρουσιάζει ως “νέο έργο”! Εκτός κι αν ο πρωθυπουργός της χώρας έχει παραπλανηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς του, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Κωστή Χατζηδάκη και άλλους. Αλλά και το ένα (να λέει καταφανώς ψέματα) και το άλλο (να του λένε ψέματα οι υπουργοί του) είναι εξίσου σοβαρό.

“Η “πράσινη” – λοιπόν – επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλύψει το 10% των αναγκών της Κρήτης, αλλά και θα προσφέρει 500 νέες θέσεις εργασίας στο νησί κατά την κατασκευή της”, την οποία ανέφερε με στόμφο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη δεν είναι παρά μια υπόθεση που εξελίσσεται εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για την επένδυση που αρχικά ξεκίνησε από την κοινοπραξία των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) και της Nur Energy, το οποίο αφορά στη δημιουργία ηλιοθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Πλαγιές Αθερινόλακκου» του Δήμου Σητείας, σε συνολική ισχύ 52 ΜW.

Πλέον συνεχίζεται μόνο από τη Nur Energy, καθώς η Motor Oil (όπως διευκρινίζει στο Candiadoc ο εκπρόσωπός του Ομίλου Βαρδινογιάννη, κ. Παπαθανασίου) αποχώρησε από την Κοινοπραξία το 2018 .

Το έργο αναπτύσσεται σε έκταση 1.683.609 τ.μ. και θα εκμεταλλεύεται την άμεση προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία.

Το project μάλιστα έχει την ονομασία MINOS (Minimum Intermittency Operating System).

Στην ουσία πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα υλοποιείται επί 25 χρόνια.

Η Nur-Moh Heliothermal SA, που έχει τη μητρική της εταιρεία στο Λονδίνο, παρουσιάζει μάλιστα εδώ και χρόνια στην επίσημη σελίδα της στο διαδίκτυο το σχέδιο αλλά και φωτογραφίες από την υλοποίησή του στην περιοχή, που χρονολογούνται πριν τον Δεκέμβριο του 2012, όπως φαίνεται από τις αναφορές στο κείμενο. Μάλιστα υπάρχουν “παραπομπές” στο θέμα που χρονολογούνται από το 2010! Και επειδή ακριβώς είναι αρκετών χρόνων αναρτήσεις, φαίνεται και η αναφορά στην Κοινοπραξία με τη Motor Oil.

Δείτε και την ανακοίνωση Τύπου που είχε κάνει το 2012 η εταιρεία, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την ΕΕ.

Κι ενώ φυσικά ανακοινώνει ως “νέα” αυτά που εδώ και χρόνια υλοποιούνται, ακυρώνει όλα τα άλλα που πραγματικά ξεκίνησαν, όπως τον ΒΟΑΚ…

Δείτε: Και επίσημα από Μητσοτάκη: Τέλος οι διαγωνισμοί του ΒΟΑΚ!- Ξαναξεκινά να… μελετά το θέμα η ΝΔ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί