2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο ο Κρητικός Γ. Καργιωτάκης (φωτο)

Ο Γιάννης Καργιωτάκης μετά από τέσσερα παγκόσμια τουρνουά που έγιναν τον Απρίλιο στο Τσάβες της Πορτογαλίας ,τον Μάιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία) ,τον Αύγουστο στην Οδησσό (Ουκρανία ) και τον Σεπτέμβριο στο Ζάγκρεμπ (Κροατία) ανακηρύσσεται 2ος σε ολόκληρο τον κόσμο.Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν με το σύστημα ranking.Συγκεκριμένα στο πρώτο παγκόσμιο τουρνουά,που διεξήχθη στο Τσάβες της Πορτογαλίας,έφτασε στον τελικό και κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Τέλη Μαΐου διεξηχθει το δεύτερο Παγκόσμιο Τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκει ο Καργιωτάκης κατέλαβε την 3ή θέση. Τον Αύγουστο σειρά είχε το τρίτο παγκόσμιο τουρνουά που έγινε στην Οδησσό και εκεί κατέλαβε την 4ή θέση..ένας τραυματισμός του στέρησε μια θέση στο βάθρο.. Και τώρα στο Ζάγκρεμπ ήταν το τελευταίο παγκόσμιο τουρνουά στο οποίο έφτασε στον τελικό και πήρε την 2η θέση.

Ο ίδιος δήλωσε:

” Ήταν το πιο δύσκολο και απαιτητικό παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχω ως τώρα συμμετάσχει. Είχε παρά πολλούς αγώνες και έπρεπε και στα τέσσερα τουρνουά να έχεις όσο καλύτερη βαθμολογία μπορείς για να ανέβεις στο βάθρο στην τελική κατάταξη..

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που μας έδωσε την δυνατότητα αφενός να συμμετάσχουμε και αφετέρου κάλυψε ένα κομμάτι των εξόδων, επίσης ενα τεραστιο ευχαριστώ στους Ομοσπονδιακους προπονητές Basilis Batalas και Kostas Papakonstantinou γιατί από την αρχή πίστεψαν σε εμένα και γενικώς για το πόσο πολύ έχουν συνδράμει έτσι ώστε να υπάρχει και να αναπτύσσεται η παλη στην άμμο στην Ελλάδα αλλά και να υπάρχουν Έλληνες παλαιστές στο Παγκόσμιο στερέωμα. Επιπλέον Ευχαριστώ τους γιατρούς του νοσοκομείου Ελπίς και συγκεκριμένα της χειρουργικής κλινικής,κυρία Ιωάννα Τριαντη και Βασιλικη που λίγο πριν τους αγώνες με βοήθησαν πάρα πολύ να ξεπεράσω έναν τραυματισμό” Αυτήν την επιτυχία την αφιερώνει στην σύζυγο του Μπέτυ.

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί