Περιοδεία της ΚΟ Ηρακλείου στο ΠΑΓΝΗ

Κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη βουλευτή του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στο ΠΑΓΝΗ.

 Κατά την περιοδεία του, το κλιμάκιο επισκέφτηκε την κουζίνα, τα πλυντήρια, και το φαρμακείο του νοσοκομείου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα στη κουζίνα και το φαρμακείο  οι εργαζόμενοι εκφράσανε την αγωνία κ την αγανάκτηση τους για την ομηρία τους και τις απολύσεις των συναδέλφων που θα πρόκειται να γίνουν με τη λήξη της σύμβασης τους καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Στα πλυντήρια οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας αφού από τη μία κατά την διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών η κατάσταση είναι αφόρητη και από την άλλη τα παλιά μηχανήματα που όλο υπόσχονται οι διοικήσεις ότι θα αντικατασταθούν, βγαίνουν συνεχώς εκτός λειτουργίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πολλές παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ και κοινοβουλευτικά για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους όρους δουλειάς τους και τις συνθήκες εργασίας τους. Επιπλέον, τόνισε ότι από τον Ιούλιο έχει γίνει ερώτηση του ΚΚΕ χωρίς η κυβέρνηση να απαντήσει για τις επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων.

Σημείωσε πως η αιτία που δεν μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι κ δεν γίνονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και υπάρχουν παλιά μηχανήματα είναι η προώθηση της παραπέρα λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που θα καλύπτουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. 

Γι’ αυτό μειώνεται το μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες μονάδες, αφού οι «πολυδιαφημιζόμενες» προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι λιγότερες από τις συνταξιοδοτήσεις-αποχωρήσεις. Ενώ, αντίθετα επεκτείνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από  τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές των εργαζομένων).

Ανέδειξε την σημασία του οργανωμένου ανυποχώρητου αγώνα και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων να μην συμβιβασθούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση της ομηρίας και της ανασφάλειας. Να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία «του τίποτα δε γίνεται», να μην «τσιμπήσουν» στον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες, που καλλιεργούν όλες οι κυβερνήσεις και οι συνδικαλιστές τους, να προετοιμαστούν και να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Η αγανάκτηση να εκφραστεί με οργάνωση με αγώνα και συσπείρωση στο σωματείο τους που ήταν από τα πρώτα που έκανε μέλη όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους να μην εφησυχάζουν από τους ελιγμούς της κυβέρνησης που γίνονται κάτω από την πίεση των εργαζομένων Να αγωνιστούν μαζί με όλες τις λαϊκές οικογένειες, για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί