Χ. Μαμουλάκης: Απαραίτηση η ανανέωση των συμβάσεων μέσω προγράμματος δασοπυρόσβεσης του ΟΑΕΔ

Παρέμβαση με στόχο την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων που απασχολούνται στο πρόγραμμα δασοπυρόσβεσης μέσω του ΟΑΕΔ, με ταυτόχρονη επισήμανση της αναγκαιότητας συνέχισης των σχετικών έργων, κάνει ο βουλευτής ν. Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του:

«Με την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου και κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των εκατοντάδων δασικών πυρκαγιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Πυροσβεστικό Σώμα στην Κρήτη – αλλά και των χιλιάδων σε όλη την Ελλάδα – διαπιστώνουμε με λύπη ότι χρόνο με τον χρόνο, η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά. Η κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη αμέλεια, η εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, η έλλειψη εδραιωμένης περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και η ρύπανση που παρατηρείται στην ύπαιθρο, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται πολλές χιλιάδες στρέμματα πρασίνου κάθε χρόνο.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα προγραμματισμένων έργων και έγκαιρων παρεμβάσεων στον τομέα της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης, ξεκίνησε να υλοποιεί από το καλοκαίρι του 2018 ένα πρόγραμμα 8μηνης κοινωφελούς εργασίας στους παραπάνω τομείς, μέσω του ΟΑΕΔ. Ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 5.066 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα και το οποίο και ανανέωσε για επιπλέον 8 μήνες μετά την λήξη του, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι καλύπτει επί της ουσίας πάγιες και διαχρονικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σε δυο περίπου μήνες από σήμερα, η παράταση των συμβάσεων που είχε κάνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκπνέει και γεννούνται ερωτηματικά σχετικά με το εάν η παρούσα Κυβέρνηση ΝΔ ανανεώσει τις συμβάσεις τους. Κάτι που είναι απαραίτητο, ειδικά μετά και τη συμμετοχή των Δασικών Υπηρεσιών στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, όπου οι ανάγκες εξειδικευμένου προσωπικού, με εμπειρία και γνώσεις, μεγιστοποιούνται.

Προσωπικά, ελπίζω κι εύχομαι να αντιληφθεί η Κυβέρνηση τη σπουδαιότητα του ρόλου των συγκεκριμένων απασχολούμενων. Να κατανοήσει εγκαίρως ότι οι ανάγκες αντιπυρικής προστασίας των δασικών εκτάσεων της Κρήτης αλλά και όλης της χώρας, οι στοχευμένοι καθαρισμοί, η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, αντιπλημμυρικών έργων, κλπ., είναι ζωτικής σημασίας. Πρόκειται για την επί της ουσίας προληπτική τακτική που επιβάλλεται να ακολουθούμε, αν θέλουμε να προστατέψουμε το όποιο πράσινο έχει απομείνει στην χώρα μας».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί