Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών στον Δήμο Ηρακλείου

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γρηγόρης Πασπάτης

Ο Γρηγόρης Πασπάτης θα  παραμείνει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και κατά τη νέα δημοτική περίοδο, μετά τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τη δημοτική αρχή και πρόεδρος από τη μειοψηφία του ΔΣ στο Ηράκλειο!- Τα άλλα μέλη του προεδρείου

Η. Λυγερός: Προσφυγή για την συνταγματικότητα των ρυθμίσεων που ακυρώνουν την απλή αναλογική στην ΤΑ

Ο κ. Πασπάτης πήρε 21 ψήφους (26 λευκά). 

Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε η κ. Μαρία Ξυλούρη της παράταξης «Ηράκλειο 3.7.5.» με 42 ψήφους (5 λευκά) και Γραμματέας ο κ. Γιώργος Μανδαλάκης των «Ενεργών Πολιτών» με 40 ψήφους (7 λευκά). 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: 

«Εύχομαι καλή θητεία στο νέο προεδρείο, καθώς και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους. 

Το επόμενο διάστημα καλούμαστε να δοκιμαστούμε σε πρωτόγνωρες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνθήκες.  Σε ένα δημοτικό συμβούλιο με εννέα παρατάξεις, στο οποίο ουδεμία έχει την απόλυτη πλειοψηφία, είναι απαραίτητο να δείξουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό και να  δώσουμε το σωστό παράδειγμα στην κοινωνία. 

Προφανώς,  καθένας από εμάς δικαιούται να έχει την άποψή του, είτε για τον «Κλεισθένη», είτε για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της νέας κυβέρνησης. 

Θεωρώ ενδεικτικό, εντούτοις το γεγονός ότι οι περισσότεροι Δήμαρχοι της χώρας κάνουν χρήση αυτών των ρυθμίσεων. Διότι γνωρίζουν ότι ειδάλλως, θα γινόταν πολύ δύσκολο να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να είναι αποτελεσματικοί για τους δημότες.  

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε εντός του θεσμικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί, να θέσουμε το «εγώ» στην υπηρεσία του «εμείς», να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες  προσωπικές αντιπαραθέσεις και να υπηρετήσουμε με ωριμότητα, σύνεση και ανιδιοτέλεια. το καλό της πόλεως και των δημοτών. 

Οι συζητήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, υπήρξαν εξαιρετικά χρήσιμες.  

Το αν ήταν προσχηματικές,  όπως βιάστηκαν ορισμένοι να τις χαρακτηρίσουν και το αν εμείς ως παράταξη -κι εγώ προσωπικά- έχουμε πραγματικά την πρόθεση για συγκλίσεις, συναινέσεις και ουσιαστικές συνεργασίες,  δεν κρίνεται την 1η ή την 8η Σεπτεμβρίου. 

Κρίνεται και θα κρίνεται κάθε μέρα, μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου, από την στάση όλων μας, κυρίως εδώ,  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και επαναλαμβάνω ότι για εμάς, το θέμα των συνεργασιών δεν έχει κλείσει, παραμένει ανοιχτό. 

Μπορεί με την μείζονα αντιπολίτευση να μην προχωρήσαμε την δεδομένη στιγμή σε συνεργασία, για τους λόγους που εξηγήσαμε, και με την ελάσσονα επειδή μας εζητήθη να αποδοκιμάσουμε δημόσια τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον «Κλεισθένη», κάτι που ασφαλώς δεν μπορούσαμε να δεχτούμε. 

Αλλά και με τις δυο παρατάξεις, στις συζητήσεις που κάναμε, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης σε πολλά και σοβαρά ζητήματα της πόλεως. 

Αυτή η διαπίστωση και το καλό κλίμα που υπήρξε στις επαφές μου με όλους τους επικεφαλής, με καθιστά αισιόδοξο ότι μέσα στην ετούτη την δύσκολη συγκυρία και στις ιδιαίτερες  συνθήκες που δημιουργεί, θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε το Ηράκλειο εκεί που του αξίζει, αρκεί να είμαστε όλοι μαζί». 

Τα μέλη των επιτροπών

Στην συνεδρίαση της 8η Σεπτεμβρίου αναδείχθηκαν επίσης τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μαρία Καναβάκη (Πρόεδρος)

Γιάννης Αναστασάκης

Κώστας Βαρδαβάς

Νίκος Αγγελάκης

Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη

Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη

Δημήτρης Αγαπάκης

Γιώργος Αγριμανάκης

Φάνης Ζαμπετάκης

Ηλίας Λυγερός

Γιώργος Σισαμάκης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Γιώργος Καραντινός (Πρόεδρος)

Γιάννης Αναστασάκης

Μαρία Καναβάκη

Στέλα Καλογεράκη – Αρχοντάκη

Θεοδώρα Λεμονή

Μαρίνος Παττακός

Νίκος Γιαλιτάκης

Γιάννης Ψαρράς

Μανώλης Χαιρέτης

Γιώργος Μανδαλάκης

Γιώργος Νιωτάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί