Ο πρώην βουλευτής Ευτ. Δαμιανάκης πρόεδρος του ΔΣ Χανίων

Με την εκλογή του προεδρείου και των μελών στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, με τη νέα του σύνθεση μετά τις εκλογές του Μάη. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο πρώην βουλευτής, Ευτύχης Δαμιανάκης

Οι πληροφορίες από το zarpanews.gr.

Η διαδικασία της εκλογής του προεδρείου έγινε με μυστική ψηφοφορία των παρόντων δημοτικών συμβούλων και νέος πρόεδρος εξελέγη με 27 ψήφους ο επικεφαλής της παράταξης “Χανιά Κοιτάμε Μπροστά” Ευτύχης Δαμιανάκης. Υπήρξαν και 18 λευκά ψηφοδέλτια, μιας και δεν προβλέπεται αρνητική ψήφος.

Κατά την πρώτη του τοποθέτηση ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Ευτύχης Δαμιανάκης είπε ότι αξιολογεί ισάξια εκείνους που τον στήριξαν με αυτούς  που επέλεξαν να μην τον ψηφίσουν.

“Όλοι μαζί να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε, να κάνουμε το καλύτερο για τον τόπο μας, γιαυτό και μας εξέλεξαν οι πολίτες για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντά τους και αυτό θα κάνουμε.”, τόνισε στην ομιλία του ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρουσία του κ. Δαμιανάκη στην έδρα, αποδεικνύει τον ρόλο των συνθέσεων στη νέα δημοτική αρχή, για να δικαιώσει τις προσδοκίες όσων πιστεύουν ότι την επόμενη τετραετία θα λειτουργήσουμε αλλιώς, ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Από την διαδικασία απείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Βουρλάκης και Χαράλαμπος Λουτσέτης.Κατά τον κανονισμό η παράταξη που προτείνει πρόεδρο προς το σύνολο του Δ.Σ., είναι αυτή του Δημάρχου, ωστόσο ο κ. Σημανδηράκης είπε ότι δεν έχει να προτείνει κάποιον, με την παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη να προτείνει τον επικεφαλής της.

Αντιπρόεδρος ο Καραγιαννάκης, Γραμματέας ο Γιακουμογιαννάκης

Ακολούθησε η ψηφοφορία για τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ., με την παράταξη Παπαδογιάννη να προτείνει τον (απόντα για επαγγελματικούς λόγους) Μανώλη Καραγιαννάκη, ο οποίος εξελέγη με 39 ψήφους και 6 λευκά, από τους 45 ψηφίσαντες δημοτικούς συμβούλους.

Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε ο Μύρωνας Γιακουμάκης από την παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη, με 37 ψήφους και 8 λευκά.

Κατά την έναρξη της πρώτης ειδικής συνεδρίασης με τα παραπάνω θέματα προεδρεύων ήταν ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Για τα Χανιά” Τάσος Αλόγλου, ενώ απευθύνθηκε σύντομος χαιρετισμός από του επικεφαλής των παρατάξεων όπου αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η νέα σύνθεση:

Αρχικά ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, είπε ότι θα πρέπει να δουλέψει όλο το δημοτικό συμβούλιο μαζί για να γίνουν βήματα μπροστά και να εργαστούν όλοι προς την κατεύθυνση που θα επωφελείται ο Δήμος και οι πολίτες του.Από τη μεριά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άρης Παπαδογιάννης, είπε ότι χωρίς αντιπαραθέσεις από την πρώτη συνεδρίαση η παράταξή του θα είναι υπέρ σε όσα εκτιμά ότι είναι προς όφελος του τόπου, ωστόσο οι συνεργασίες που κάλεσε ο Δήμαρχος να γίνουν δεν θα είναι δεδομένες, όταν υπάρχει διαφορετική άποψη.Ο Ευτύχης Δαμιανάκης, τόνισε ότι με κλίμα ομοψυχίας πρέπει να κινηθούν όλοι μαζί για το όφελος του Δήμου και των πολιτών του, ενώ ο Γρηγόρης Αρχοντάκης έκανε από την αρχή ξεκάθαρη την άποψη της παράταξης του, ότι οι συνέργειες θα εξαρτηθούν από την κάθε περίπτωση που αυτό θα ζητείται, χωρίς λαϊκισμούς.Εκπροσωπόντας την παράταξη του απερχόμενου Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα -ο οποίος απουσιάζει για προσωπικούς λόγους εκτός Χανίων-, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Ξανθουδάκης καλωσόρισε τους νέους δημοτικούς συμβούλους και ευχήθηκε να είναι όσο γίνεται πιο εποικοδομητική για τους πολίτες η νέα δημοτική περίοδος.Στο θέμα των συνεργασιών στα κρίσιμα ζητήματα του δήμου αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία Πολιτών Γιάννης Σαρρής, που κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο να είναι πάντα κατάμεστο όπως τη σημερινή συνεδρίαση για να εκφράζονται όλες οι απόψεις.

Ο Νίκος Βουρλάκης, είπε ότι η εκπροσώπηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Χανίων θα συνεχίσει στα πρότυπα που την έκανε τόσα χρόνια ο Νίκος Παπαντωνάκης, για τα συμφέροντα των λαϊκών οικογενειών των Χανίων.

Αντιδημοκρατικότερο χαρακτήρισε το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση ο επικεφαλής της Ανταρσίας Σεραφείμ Ρίζος, ενώ τόνισε ότι θα κάνει μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Απών επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Παπαδογιάννη, Μανώλης Καραγιαννάκης που έστειλε επιστολή στο προεδρείο.

zarpanews.gr

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί