Ο οδυνηρός αποκλεισμός της Εθνικής

Δεν τα κατάφερε ούτε στο Τάμπερε η Εθνική μας Ομάδα, ηττήθηκε από την Φινλανδία 1-0 και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι εκτός τελικής φάσης του Euro 2020.

Στο ντεμπούτο του Τζον Φαν’τ Σιπ στο πάγκο της «γαλανόλευκης» η ομάδα παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1. Η έκπληξη ήταν ότι έμεινε εκτός το τρεχαντήρι της Εθνικής, ο Κάρλος Ζέκα, και ότι ξεκίνησε βασικός ο 21χρονος Βρουσάι.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε φάσεις, καθώς προτεραιότητα και των δύο ομάδων ήταν να μην δεχθούν γκολ. Στο 15’ ο Μανωλάς απομάκρυνε την μπάλα πριν γίνει επικίνδυνος ο Πούκι και στο 31’ σουτ του Κουλούρη από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 38’ ο Μασούρας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Φινλανδία προηγήθηκε στο σκορ, χωρίς να δημιουργήσει φάση. Στο 51’ ο Κουρμπέλης ανέτρεψε αναίτια τον Καμαρά και ο Πούκι μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ (1-0).

Στην συνέχεια η Εθνική είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Δεν έβγαλε αντίδραση και ηττήθηκε δίκαια.

Ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα «κιτρίνισε» τους, Σπαρβ, Καμαρά, Τοροσίδη, Πέλκα, Παυλίδη.

Φινλανδία: Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Τοίβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (92’ Σούλερ), Πούκι (85’ Καριαλάινεν), Τουομίνεν (87’ Γένσεν) .

Ελλάδα: Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ Μπακάκης), Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (60’ Πέλκας), Κουλούρης (75’ Παυλίδης).

***Επόμενο παιχνίδι της Εθνικής μας την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο το Λιχτενστάιν (21.45).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί