Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη δημοτική αρχή Αρχανών – Αστερουσίων

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων

Το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής και τα όργανα του Δήμου (αντιδήμαρχοι, προεδρείο, οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής) δείχνει καθαρά ότι θα συνεχίσει στην κατεύθυνση της προηγούμενης θητείας, δηλαδή την εξειδίκευση των μνημονίων και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής στον Δήμο. Έρχεται να υλοποιήσει τον «Κλεισθένη» και τις τροποποιήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, που οδηγούν τον Δήμο στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους και ΣΔΙΤ, ενώ αφήνει τους δημότες να αντιμετωπίζουν την έλλειψη υποδομών αντισεισμικής προστασίας και αντιπλημυρικής/αντιπυρικής θωράκισης, σοβαρά προβλήματα σε αγροτικό οδικό δίκτυο, υδρευτικά/αρδευτικά δίκτυα, στη σχολική στέγη, στην καθαριότητα, στη δημοτική φορολογία κ.ά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγείλαμε το αντιλαϊκό και απαράδεκτο νομικό πλαίσιο, καθώς και την παράταξη του Δημάρχου η οποία το αποδέχεται απόλυτα, το οποίο επιπλέον μεταφέρει αρμοδιότητες από το δημοτικό συμβούλιο στις επιτροπές του Δήμου, που συγκροτούνται με επιβολή απόλυτης πλειοψηφίας στην παράταξη του Δημάρχου, καθώς και αποκλείουν την αντίθετη γνώμη στη συζήτηση πάνω στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου, καταργώντας και φιμώνοντας την πολιτική αντιπαράθεση από το δημοτικό συμβούλιο. Όλο αυτό το νέο πλαίσιο αποτελεί κοροϊδία στους ψηφοφόρους, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγουν δεν έχουν ουσιαστικό ρόλο, πέρα από όσους τοποθετούνται στα όργανα του Δήμου από τον Δήμαρχο.

Βέβαια, ο νόμος της ΝΔ, ο οποίος μεταξύ άλλων επιβάλλει την ευρύτερη πολιτική συναίνεση στη διοίκηση των Δήμων «παραβιάζει ανοιχτές πόρτες» στον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων. Η πολιτική συναίνεση και στην ουσία της αλλά και στη «μοιρασιά» των θέσεων είχε εξασφαλιστεί με την εκλογική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που τώρα εκφράζεται ως ενιαία παράταξη του Δημάρχου. Η μόνη αντιπαράθεση που τους έμεινε θα είναι σε δευτερεύοντα ζητήματα «για τα μάτια του κόσμου», αφού συμφωνούν στο αντιλαϊκό πλαίσιο, συμφωνούν στην αντιλαϊκή πολιτική.

Μπορεί το αντιλαϊκό πλαίσιο των κομμάτων που στηρίζουν την παράταξη του Δημάρχου να της «λύνει τα χέρια» και να προσπαθεί να φιμώσει τη Λαϊκή Συσπείρωση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όμως οι κομμουνιστές και αγωνιστές δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι θα δουλέψουμε μέσα στον λαό. Θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην οργάνωση της πάλης του για την ικανοποίηση των αναγκών του ενάντια την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν Δήμος και περιφέρεια, σχεδιάζει η κυβέρνηση και παράγει η ΕΕ, όλες οι κλίμακες του οικοδομήματος που υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και που για χάρη του τσακίζονται οι λαϊκές ανάγκες, και που η παράταξη του Δημάρχου και τα κόμματα που τη στηρίζουν έχουν ως ιερά και όσια.

Εμείς λέμε στον λαό του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων: δεν είναι θέμα προσώπων οι θέσεις των αντιδημάρχων, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κλπ. Όσο καλή πρόθεση κι αν έχουν, κινούνται σε ένα ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο που και η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση διατηρούν. Στο πλαίσιο αυτό δεν αρκούν διαπιστώσεις και «κούφιες» καταγγελίες. Χρειάζεται να ανέβει η διεκδίκηση και η αγωνιστική πίεση. Σε αυτό, λοιπόν, το μετερίζι θα σμίξουμε με όποιον θέλει να παλέψει, ανεξάρτητα από πολική και ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός, μέσα στους Αγροτικούς Συλλόγους, στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, στα Σωματεία, στους Συλλόγους Γονέων, για να μπουν μπροστά οι λαϊκές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί